Trage wandeling door bloem- en insectenrijk Sintmapark

2 juni, Sintmaheerdt in TOLBERT

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De nieuwe woonwijk, met een combinatie van zorgappartementen en reguliere woningen, in wat Sintmapark gaat heten is qua ontwikkeling een heel eind klaar. Ondanks sloop en inleveren van terreindelen zijn een aantal pareltjes op het gebied van bijzondere flora goed bewaard gebleven. Op 2 juni staan n...

Lees meer

De nieuwe woonwijk, met een combinatie van zorgappartementen en reguliere woningen, in wat Sintmapark gaat heten is qua ontwikkeling een heel eind klaar. Ondanks sloop en inleveren van terreindelen zijn een aantal pareltjes op het gebied van bijzondere flora goed bewaard gebleven.

Op 2 juni staan naar verwachting de rietorchissen, de ratelaars en veel andere planten in bloei.Als het een mooie avond is, is de kans groot dat we ook vlinders, libellen, kikkers en ander klein grut zien.

Uitdrukkelijk gaan we tijdens deze wandeling ook de verbinding leggen tussen planten en insecten. Hoe afhankelijk zijn ze van elkaar, wat zegt een plant over de al dan niet aanwezigheid van bepaalde insecten en andersom. Wat betekent dit voor beheer en habitat? En, wat kunnen wijzelf doen, zelfs in ons eigen kleine tuintje. Welke rol spelen insecten in natuurlijke plaagdierbestrijding. Dus, veel interactie !

De route volgt (merendeels) goed gebaande paden zodat ook mensen die minder goed ter been zijn, of mensen die gebruik maken van rolstoel of rollator zonder beletsel mee kunnen met deze wandeling. De wandeling is ca. 5 km. lang

We vertrekken om 19.00 uur vanaf het centrale plein 'de Brink'.

Aan niet IVN-leden ouder dan 16 jaar vragen we een bijdrage van € 2,50 (contant te voldoen!)

Lees minder

Links

Data en tijden

do 2 juni 2022 : 19:00 - 21:00

Prijzen

Volwassenen : € 2.50
Kinderen : Gratis (t/m 16 jaar)

Toelichting: leden en medewerkers / cliënten van de Zijlen gratis.

Waar is het?

Sintmaheerdt
't Spant 1
9356 EA TOLBERT