Transition

6 juni t/m 11 juli, Melklokaal voor hedendaagse kunst in HEERENVEEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

In de solotentoonstelling ‘Transition’ van Martin de Jong is recent en nieuw werk te zien. Zijn laatste bezoek aan de stad New York zorgde voor een overvloed aan inspiratie. Een zoektocht naar het beeld van de stad zoals het voelt en niet langer alleen zoals het zichtbaar is. Een nieuwe werkelijkh...

Lees meer

In de solotentoonstelling ‘Transition’ van Martin de Jong is recent en nieuw werk te zien. Zijn laatste bezoek aan de stad New York zorgde voor een overvloed aan inspiratie.

Een zoektocht naar het beeld van de stad zoals het voelt en niet langer alleen zoals het zichtbaar is. Een nieuwe werkelijkheid waarbij de compositie van bebouwing wordt afgebroken en opnieuw ingericht.

De stad voelt voor Martin de Jong aan als een warm bad, maar ook als een plek van vrijheid en vernieuwing, volstrekt anoniem in een landschap zonder horizon, omsloten door ritmes en herhaling. Recent bezoek aan de stad New York biedt een overvloed aan inspiratie. En plein air werkt De Jong onder andere op de iPad.

De eerste aanzet, de dynamiek van de plek voelen en vangen als onderzoek. In de stilte van het atelier ontstaan de doorwerkte schilderijen. Het terugbrengen tot vorm en toon zijn dan de belangrijkste insteken.

Martin de Jong (1963, Heerenveen, NL) studeerde aan de Academie Minerva in Groningen. Zijn werk bevindt zich in tal van privécollecties in binnen- en buitenland.

ROOM: ‘GRIDS’ installatie van Art van Triest (1983).
TANK: ‘In your head’ van Monique Vogelsang (1970).

Lees minder

Data en tijden

zondag 6 juni 2021 t/m zondag 11 juli 2021

zondag : 13:00-17:00
vrijdag : 13:00-17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Melklokaal voor hedendaagse kunst
Heremaweg 20-1
8444 AP HEERENVEEN
www.melklokaal.nl
info@melklokaal.nl

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader