Treinenparades

13 augustus t/m 14 augustus, Industrieel Smalspoor Museum in ERICA

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Op 13 en 14 augustus organiseert het smalspoor museum Erica weer een treinenparade maar dit jaar in een geheel nieuwe stijl. De evenementencommissie heeft i.s.m. een aantal jonge vrijwilligers een parade opgesteld met aandacht voor het gebruik van het smalspoor. Smalspoor werd en wordt voor meer d...

Lees meer

Op 13 en 14 augustus organiseert het smalspoor museum Erica weer een treinenparade maar dit jaar in een geheel nieuwe stijl.

De evenementencommissie heeft i.s.m. een aantal jonge vrijwilligers een parade opgesteld met aandacht voor het gebruik van het smalspoor. Smalspoor werd en wordt voor meer doelen gebruikt dan alleen in de veengebieden.

Om meer aspecten van het Smalspoor te laten zien is er een thema parade. Dit jaar met een Veenparade, Bouwparade, Militairparade en Nederland parade. Alles op 700 en 900 mm spoor.

Het zijn korte parades welke de veelvuldigheid van het smalspoor laat zien, zoals b.v. de militairparade hier rijden o.a. mee een schietschijftrein en een Ruston & Hornsby LBT een locomotief afkomstig van het munitiecomplex van de Koninklijke Luchtmacht. Tijdens de parade krijgt u informatie over de trein en wagon.

In de NRV loods zijn demonstraties met diverse radiografisch bestuurbare vrachtauto’s van de Noord Nederlandse Modelbouw Groep. Deze leden houden zich bezig met het bouwen van radiografisch bestuurbare vrachtauto’s, welke zij demonstreren op een eigen baan, aanpasbaar van 20 tot 300 m2

In de Zuidhal van het museum is een grote modelspoorbaan van N-Spoor Zuid Limburg opgebouwd

Buiten ziet men diverse historische draglines met sleepbak.

Rondritten, van circa 1 uur, met een smalspoortrein, diverse kinderactiviteiten zoals de kindertrein, springkussen, waterspoor, een machinistendiploma behalen of gewoon rondstruinen op het 6 ha groot museumterrein en tot wel circa 100 locomotieven te bekijken.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 13 augustus 2022 : 10:00 - 16:30
zo 14 augustus 2022 : 10:00 - 16:30

Prijzen

Volwassenen : € 9.50
Kinderen : Gratis (t/m 3 jaar)
Kinderen : € 7.00 (4 t/m 12 jaar )

Toelichting: donateurs € 4,75.

Waar is het?

Industrieel Smalspoor Museum
Griendtsveenstraat 140
7887 TK ERICA
0591 303061
www.smalspoorcentrum.nl
smalspoor@yahoo.co.uk