TREK

21 oktober t/m 15 november, Natuurplaats Noordsche Veld in NORG

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Tocht voor 2 door het Drentse landschap. Een coproductie van Nick Steur/SoAP Maastricht en Peergroup. Opg. peergroup.nl/trek. TREK is een tocht voor twee door het Drentse landschap. De tocht is een coproductie van Nick Steur /SoAP Maastricht en Peergroup en gestart vanuit de gezamenlijk interesse i...

Lees meer

Tocht voor 2 door het Drentse landschap. Een coproductie van Nick Steur/SoAP Maastricht en Peergroup. Opg. peergroup.nl/trek.

TREK is een tocht voor twee door het Drentse landschap. De tocht is een coproductie van Nick Steur /SoAP Maastricht en Peergroup en gestart vanuit de gezamenlijk interesse in de zwerfkeien die hier na hun verre reis zijn neergestreken.

In TREK maak je zelf een (relatief) korte pelgrimage. De route is gemaakt voor twee mensen die ieder een zwerfkei uitkiezen, om in stilte mee door het landschap te reizen. Je reserveert (alleen of met z'n tweeën) eenvoudig een dag naar keuze en kiest samen een goed wandelmoment op die dag . Trek er ongeveer drie uurtjes op, en voor uit.

Jouw tocht begint op Natuurplaats Noordsche Veld en is geheel zelfvoorzienend; er is geen kaartcontrole of vaste starttijd. Je reserveert een dag waarop je wilt lopen en vertrekt op een zelfgekozen tijdstip. TREK loop je met z'n 2-en: wanneer je geen wandelpartner hebt, regelen wij er een voor je.

Hoe werkt het?
Je koopt een ticket via onze site (kaartverkoop start vrijdag 25 maart om 10.00 uur).
Op het ticket staat een code die je kunt gebruiken om in de TREKcontainer te komen die op de Natuurplaats staat. Deze code is alleen geldig op de door jouw gekozen dag.
In de container vind je alle aanwijzingen om je tocht te starten en te eindigen.
Vanaf de TREKcontainer ga je wandelen en volg je de bewegwijzerde route.

Waar moet je rekening mee houden?
- De tocht is niet geschikt voor mindervaliden.
- De informatie in de container is ook beschikbaar voor slechthorenden.
- Trek goede wandelschoenen aan, je loopt ongeveer 7 kilometer over onverharde paden.
- De tocht duurt ongeveer 2-3 uur.
- De wandeling is geschikt voor 18+.
- Vertrek op warme dagen (20 graden of meer) in de ochtend of avond.
- Jouw spullen liggen tijdens de wandeling veilig in een kluis.

Heb je niemand kunnen vinden om mee te lopen? Stuur een mail naar publiciteit@peergroup.nl, dan regelen we een wandelpartner voor je.

Wie is Nick Steur?

Nick Steur maakt beeldende installaties en performances met steen. Hij bestudeert en manipuleert het oeroude materiaal met als doel hyperbewust te kunnen worden van het moment, en onze aanwezigheid daarin.

Nick: "Ik ben gefascineerd door het verhaal en de reis van deze zwerfstenen. Op deze plek zijn namelijk geen bodem-eigen stenen te vinden. Ze zijn achtergebleven na de voorlaatste ijstijd, toen ze vanuit Scandinavië hier neerstreken. Eigenlijk zwerven ze nu nog steeds; de keien verplaatsen zich traag maar op vele manieren en vaak door mensenhanden. In het project staat de zwerfsteen centraal en reizen mens en steen samen door het door hen gedeelde Drentse landschap."

Samen met Dirk Bruinsma, artistiek directeur van Peergroup, onderzocht hij vanuit de uitvalsbasis van Peergroup in Donderen het landschap en ontwikkelde zo de stiltewandeling TREK.

Natuurplaats Noordsche Veld
De tocht begint en eindigt bij Natuurplaats Noordsche Veld, de plek voor een kopje koffie of thee en lekkere streekgerechten. De Natuurplaats is geopend van woensdag tot en met zondag van 10.00 - 17.00 uur.

Noordsche Veld en Peestermaden
Het Noordsche Veld, onderdeel van de Kop van Drenthe en waarin de Natuurplaats ligt, is een bos- en heidegebied van Staatsbosbeheer. Het is vooral bekend om zijn archeologische waarden en door de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed uitgeroepen tot Archeologisch Monument. Er zijn overblijfselen te vinden uit de Steen-, Brons- en Ijzertijd zoals grafheuvels en ‘celtic fields’. Ook hunebed D05 vindt u hier. Op het informatiepaneel bij de heide en in het gebouw van de Natuurplaats vind u meer informatie over dit veelzijdige gebied.

Lees minder

Links

Prijzen

Volwassenen : € 15.00

Waar is het?

Natuurplaats Noordsche Veld
Donderseweg 22
9331 TB NORG
06 52463262
https://www.denatuurplaats.nl/
info@denatuurplaats.nl

€ 15,00