Trillingen

2 april t/m 20 augustus in Museum de Oude Wolden in BELLINGWOLDE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Tentoonstelling met spannende en gevarieerde kunstwerken rond het thema Trillingen, van de hand van 24 kunstenaars van vereniging VanTyNaarLo.

Zondagmiddag 2 april start in het MOW, museum te Bellingwolde, de expositie Trillingen, een kunstzinnige verkenning van de bewegingen die ons dagelijks omringen door 24 Drentse kunstenaars, allen van de vereniging VanTyNaarLo. Ingeborg Entrop trad op als curator. Lea van der Tuin, wethouder cultuur van de Gemeente Bellingwedde opent de tentoonstelling.

Trillingen ontrafelt de zichtbare en onzichtbare bewegingen die ons dagelijks omringen. Onze aardbol is continu in beweging. We zien dat niet direct maar merken dat onder meer door de wisseling van dag en nacht, van eb en vloed, van de seizoenen. Ook op microschaal trilt onze omgeving er lustig op los. Die trillingen ervaren wij bijvoorbeeld als licht en kleur of als geluid. En al die grote en kleine trillingen tezamen laten ook ons mensen niet onbewogen. Denk bijvoorbeeld aan het effect van een verstilde zonsopkomst, het eerste zwaluwgekwetter in de lente of de overdonderende kleurenpracht van herfstbomen op onze stemming.

De eenmalige tentoonstelling biedt de kijker een enorme variatie aan vaak spannende kunstwerken. Alle beelden, grafiek, schilderijen, installaties en meer zijn speciaal met het oog op Trillingen gemaakt. Deelnemende kunstenaars zijn: Anneliet van Beelen, Klaas Bil, Diek Boerman, Kitty Boon in samenwerking met muzikant Sander Baan, Binie Bos-Harms, Anette Ebert-Westerhuis, José Geertzen, Janneke Gelling, Nico Hans de Gier, Linda Keuris, Mirjam Kerstholt, Eske Koetje, Gea Koopman, Bernhard van Loon, Wim Peters, Tobi van Ringen, Jitske Rinsma, Mare Sliedrecht, Peter Tholen, Hieke Veenstra, Gerda Veldman, Maya Vermeulen, Lia Vriend en Hans van Wouwe. Bij de tentoonstelling verschijnt een speciale catalogus met een inleiding op het thema en een overzicht van de deelnemende kunstenaars.

Naast een bijzondere en gevarieerde kunstbeleving nodigt Trillingen uit om je eigen omgeving met andere ogen te bekijken. Of het nu gaat om het ontstaan van de kosmos of om insecten in je eigen tuin, om wereldproblematiek of je meest innerlijke emoties of om abstracties als vorm of vibratie, Trillingen nodigt uit om mee te bewegen.

De tentoonstelling is te zien tot en met 20 augustus. Tegelijkertijd met Trillingen start een aflevering in de reeks 24K, met elke maand een andere kunstenaar uit de eigen regio in de ontvangst. In april is dit Ilse Brul. Hiernaast vind je in het MOW altijd werk van fijnschilder en magisch realist Lodewijk Bruckman.

Meer informatie over het MOW en de tentoonstelling vind je op www.museumdeoudewolden.nl. Kijk voor de kunstenaarsvereniging op www.kunstenaarsvantynaarlo.com. Het museum bevindt zich aan de hoofdweg van Bellingwolde en is elke woensdag tot en met zondag geopend. Elke woensdag kent het MOW gratis entree.

Links

www.museumdeoudewolden.nl www.kunstenaarsvantynaarlo.com

Data en tijden

zondag 2 april 2017 t/m zondag 20 augustus 2017

zondag : 13:00-17:00
woensdag : 11:00-17:00
donderdag : 11:00-17:00
vrijdag : 11:00-17:00
zaterdag : 13:00-17:00
zondag 2 april 2017 : 13:00 - 17:00

Prijzen

Volwassen : € 4.50
Kinderen : Gratis
65 plus : € 4.50
CJP : € 4.50

Toelichting: elke woensdag gratis toegang, Laifhebberspas biedt gratis toegang voor een jaar + introducé en is verkrijgbaar bij de balie voor € 15.00. Kinderprijs geldig t/m 17 jaar.

Waar is het?

Museum de Oude Wolden
Hoofdweg 161
9695 AE BELLINGWOLDE
0597 53 15 09
www.museumdeoudewolden.nl
info@museumdeoudewolden.nl