Trio Alma Rosé - Alma Rosé Suite

25 september, Grote Kerk in DRACHTEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Wereldpremière Alma Rosé Suite. Suite voor piano, cello en viool, gebaseerd op leven van Alma Maria Rosé (1906-1944) De Alma Rosé Suite is de muzikale vertolking van het leven van een Joods meisje, Alma Maria Rosé (1906-1944). Ze werd geboren als dochter van de beroemde concertmeester van de Wien...

Lees meer

Wereldpremière Alma Rosé Suite.

Suite voor piano, cello en viool, gebaseerd op leven van Alma Maria Rosé (1906-1944)

De Alma Rosé Suite is de muzikale vertolking van het leven van een Joods meisje, Alma Maria Rosé (1906-1944). Ze werd geboren als dochter van de beroemde concertmeester van de Wiener Philharmoniker Arnold Rosé en Justine Mahler, de lievelingszus van de componist en dirigent Gustav Mahler. De Tweede Wereldoorlog maakte een einde aan haar carrière als gevierd violiste en orkestleidster, onder meer van de beroemde Wiener Walzer Mädeln.

Toen ze in 1943 naar Auschwitz-Birkenau was getransporteerd, kreeg ze van de commandant – die haar herkende – het bevel het damesorkest van het kamp onder haar hoede te nemen. Dat moest spelen als de gevangenen aan het werk gingen en aan het einde van de dag als ze terugkwamen. Ook verzorgden ze concerten in de open lucht en bij de ziekenboeg.

Alma’s inzet bracht de muzikanten tot een verbluffend hoog niveau. Mede daardoor ontliepen de orkestleden de gaskamer. Uiteindelijk overleefden ze allemaal de oorlog, op Alma zelf na. Zij overleed op 5 april 1944 aan een voedselvergiftiging, opgelopen door het eten van conserven op een verjaardagspartij buiten het kamp, waar ze bij uitzondering mocht optreden.

Componiste Carine de Winter zette Alma’s levensloop op muziek in een suite, bestaande uit twaalf dansen. Die worden vertolkt door het Trio Alma Rosé waarin De Winter zelf piano speelt. De andere leden zijn Arjan van den Boom (cello) en Iria F. Rodríguez Álvarez (viool).

Stuur een mail naar drachtengrotekerk@gmail.com. Uw reservering is definitief zodra u het entreebedrag heeft overgemaakt op rekening NL09 ABNA 0593 1251 34 t.n.v. A.J.W.A. Vermeulen onder vermelding Alma Rosé.

deur open om 15.30 uur

Lees minder

Data en tijden

zo 25 september 2022 : 16:00 - 18:00

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 10.00 € 10.00

Voorverkoop: drachtengrotekerk@gmail.com.

Waar is het?

Grote Kerk
Zuidkade 19
9203 CK DRACHTEN
www.pgdrachten.nl