Trio Légende - Winterconcert

17 december, Ontmoetingskerk in BEETSTERZWAAG

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Deze professionele musici brengen romantische klassieke kamermuziek: sonates en trio's van Beethoven, en Brahms. Het klassieke Winterconcert door Trio Légende, bestaande uit de professionele musici Olivier Patey (klarinet), Joris van den Berg (cello) en Martijn Willers (piano). Zij brengen een pra...

Lees meer

Deze professionele musici brengen romantische klassieke kamermuziek: sonates en trio's van Beethoven, en Brahms.

Het klassieke Winterconcert door Trio Légende, bestaande uit de professionele musici Olivier Patey (klarinet), Joris van den Berg (cello) en Martijn Willers (piano). Zij brengen een prachtig romantisch programma, waarin sonates en trio’s van Beethoven (Gassenhauer trio), en Brahms (klarinet-trio) zullen klinken. Deze top-musici hebben al veel prijzen gewonnen en spelen voor ons hun lievelingsmuziek.
Olivier Patey en Joris van den Berg spelen in het Koninklijk Concertgebouworkest Amsterdam. Martijn Willers is een veelzijdige Nederlandse pianist. Zie hieronder hun biografieën.

Via Youtube op https://youtu.be/Syg5mokJD2Y kun je video’s met opnames van eerdere concerten beluisteren.

Organisatie: Cultbee. Het concert duurt twee uur met pauze. Met dank aan vrijwilligers, donateurs, subsidiegevers en fondsen. Meer informatie, toelichting op de muziek, links naar video’s, en mooie foto’s van de musici vindt u op de website: www.cultbee.nl

Foto-bijschrift: Olivier Patey (klarinet), Joris van den Berg (cello) en Martijn Willers (piano) – foto Milagro Elstak.

Kaartverkoop online via Eventbrite https://cultbee-winterconcert-17dec.eventbrite.nl en vanaf 13:30 uur aan de zaal voorafgaand aan het concert.

Biografieën
Olivier Patey, klarinet

Soloklarinettist Olivier Patey is geboren in het Franse Lille, studeerde aan de conservatoria van Lille en Rueil-Malmaison en vervolgde zijn opleiding bij Michel Arrignon aan het Conservatoire Supérieur de Paris. Nadat hij in 2005 afstudeerde met de hoogste onderscheiding nam hij nog twee jaar deel aan een 'perfectionnement'-opleiding aldaar.

Olivier Patey speelde regelmatig bij de Opéra de Paris en bij het Orchestre Philharmonique de Radio-France. Hij was prijswinnaar van de Internationale Musikwettbewerb der ARD en de Carl Nielsen International Music Competition.

Als solist werkte hij met onder meer het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, het Münchener Kammerorchester en het Praag Filharmonisch Orkest.

Van 2005 tot 2013 speelde Olivier Patey bij het Mahler Chamber Orchestra in Berlijn, sinds 2009 als aanvoerder van de klarinetten. Ook was hij lid van het Lucerne Festival Orchestra en (van 2012 tot 2013) soloklarinettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Sinds augustus 2013 maakt hij deel uit van het Concertgebouworkest.

Olivier Patey is ook actief als kamermusicus. Hij is aan het Arties Festival in Mumbai verbonden als mede-oprichter van het label Arties Records.

Op zijn initiatief werd een eerste set buxushouten klarinetten voor hem gebouwd door Schwenk & Seggelke in Duitsland en met steun van particuliere donateurs in bruikleen aan hem gegeven via de Foundation Concertgebouworkest. Toen dit een succes bleek, werden door deze bouwer ook voor de andere klarinettisten vergelijkbare klarinetten van dit opvallende licht gekleurde hout gebouwd. Ook bespeelt Olivier klarinetten van Buffet Crampon uit Parijs.

Zie ook de website: https://www.concertgebouworkest.nl/nl/musici/olivier-patey

Joris van den Berg, cello.

De Nederlandse cellist Joris van den Berg trad op 1 oktober 2017 toe tot de cellogroep van het Concertgebouworkest. Hij studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Quirine Viersen en Godfried Hoogeveen, aan het Royal Northern College of Music in Manchester bij Ralph Kirshbaum en Gary Hoffman en aan de Keulse Hochschule für Musik und Tanz bij Frans Helmerson.

Na het winnen van de Nationale Cello Competitie in 2006 debuteerde hij in Het Concertgebouw met Amsterdam Sinfonietta onder leiding van David Geringas. Samen met zijn vaste pianist Martijn Willers was hij prijswinnaar tijdens de Johannes Brahms Wettbewerb 2008 in Oostenrijk. Het duo bracht in 2013 een cd uit, Dialogo, met werken van Prokofjev, Lutoslawski en Britten. In 2014 won Joris van den Berg de Dutch Classical Talent Award.

Joris van den Berg werkte samen met musici als Liza Ferschtman, Philippe Graffin en Daniel Hope en soleerde met onder andere het Residentie Orkest, Manchester Camerata en het Symfonieorkest van Vlaanderen. Hij speelt op een cello uit 1703, gebouwd door Giovanni Grancino, met een stok van N.L. Tourte 'L’Ainé', beide aan hem ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Zie ook de website: https://www.concertgebouworkest.nl/nl/musici/joris-van-den-berg


Martijn Willers, piano
Martijn Willers is een veelzijdige Nederlandse pianist. Zijn hart ligt bij de kamermuziek, wat blijkt uit zijn samenwerking met vele musici uit binnen- en buitenland. Martijn vormt een duo met cellist Joris van den Berg (winnaar van het eerste Nationale Cello Concours in Amsterdam in 2006, lid van het Koninklijk Concertgebouworkest). In augustus 2008 won het duo een derde prijs bij het Internationale Johannes Brahms Kamermuziek Concours in Pörtschach, Oostenrijk. In 2010 maakten ze een succesvolle tournee door de VS. De debuut-cd van het duo, 'Dialogo', met werken van Prokofiev, Lutoslawski en Britten, werd in 2013 zeer lovend ontvangen. In mei 2014, na een grote tournee langs de belangrijkste Nederlandse concertzalen en een cd-opname van de Sonatine van Dvorak (in samenwerking met Radio 4), waren Joris van den Berg en Martijn Willers in het Concertgebouw in Amsterdam winnaars van de Dutch Classical Talent Award 2014. In juni 2014 maakte het duo een tournee van 2 weken door China, met 9 concerten in vooraanstaande concertzalen in o.a. Peking, Shanghai en Xiamen. In 2021 staat een tweede tour naar China gepland. Samen met klarinettist Olivier Patey (soloklarinettist van het Koninklijk Concertgebouworkest) vormen Joris en Martijn Trio Légende. Het trio gaf in 2020 concerten in het Concertgebouw (live uitzending op Radio 4 & livestream), Muziekcentrum Enschede (stream) en andere zalen in Nederland.
In een recent opgericht pianotrio werkt Martijn Willers samen met violist Bas Treub en celliste Anastasia Feruleva. Andere belangrijke musici met wie Martijn graag samenwerkt zijn o.a. Nobuko Imai (altvioliste), Olivier Patey (soloklarinettist van het Concertgebouworkest), Olivier Thierry (contrabassist in het Concertgebouworkest en docent aan het Conservatorium van Amsterdam) in uiteenlopende ensembles en bezettingen. Hij is sinds 2016 als correpetitor verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam. Ook speelt hij elk jaar met veel plezier met studenten en docenten tijdens de Internationale Masterclass in Apeldoorn en sinds 2018 bij het Aurora Festival (voorheen Peter de Grote Festival) in Groningen.
Daarnaast is lesgeven een grote passie van Martijn.
Zijn website is: https://www.martijnwillers.com/

Lees minder

Links

Data en tijden

za 17 december 2022 : 14:00 - 16:00

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 10.00 € 10.00
Kinderen : Gratis (t/m 18 jaar)

Voorverkoop: https://cultbee-winterconcert-17dec.eventbrite.nl.

Waar is het?

Ontmoetingskerk
Achter de Hiemen 41
9244 BP BEETSTERZWAAG