Tsjerkepaad: Kunstbroeders

3 juli t/m 11 september, Cultureel Podium Dorpskerk Huizum in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De Dorpskerk Huizum is ook dit jaar weer open voor 'Tsjerkepaad'. In de aangegeven periode bent u als bezoeker van onze oude - maar zeer fraaie - kerk op de vermelde zaterdagmiddagen van harte welkom. Deze zomer exposeren er twee Leeuwarder kunstenaars in de Dorpskerk: schilder Tjeerd Landman en...

Lees meer

De Dorpskerk Huizum is ook dit jaar weer open voor 'Tsjerkepaad'.

In de aangegeven periode bent u als bezoeker van onze oude - maar zeer fraaie - kerk op de vermelde zaterdagmiddagen van harte welkom.

Deze zomer exposeren er twee Leeuwarder kunstenaars in de Dorpskerk: schilder Tjeerd Landman en beeldend kunstenaar Johan Visser, zonder een vast thema. De opening van de exposities zal - tegelijk met de start van 'Tsjerkepaad 2021' - op 3 juli 2021 plaatsvinden.

De ene kunstenaar is Tjeerd Landman, geboren 4 januari 1959 te Leeuwarden.

Wie het werk van deze beeldend kunstenaar bekijkt ontkomt niet aan de gedachte dat hij/zij wordt geraakt door het licht; het licht dat de voorwerpen een intimiteit, warmte en geborgenheid geeft. In zijn portretten komt dat sterk tot uiting. De werken tonen een duidelijk eigen 'handschrift'. In zijn portretten heeft Landman het licht daadwerkelijk tot metgezel gemaakt, of heeft het licht hem tot bondgenoot gekozen?

Landman schildert gewone dagelijkse dingen en zijn werken zijn bovendien herkenbaar, maar juist de manier waarmee hij vorm geeft aan zijn verbeelding geven de kijkers het gevoel van sereniteit. De schilder neemt de kijker mee naar een andere werkelijkheid.
Landschappen en zeegezichten stralen rust uit in zijn werk. Geen storm en woeste golven maar ingetogenheid en bovenal een spanningsvolle verwachting van iets dat nog moet komen. Een ingehouden stilte en rust.

De andere kunstenaar is Johan Visser, geboren 4 september 1947 te Leeuwarden.

Hij heeft een atelier in de voormalige C.T.S. Comenius. Dat gebouw deelt hij met anderen, onder de naam Floris Verster Ateliers. Hij is actief geweest in het (in opdracht van kinderopvang en basisscholen) ontwerpen en maken van speelzolders en meubels.
Gedurende al de jaren was er een sterke drang aanwezig om zijn passie, ook in de etsen uit te oefenen in zowel de vrije- als in de toegepaste kunst.

Zijn atelier staat vol met objecten van hout, in combinatie met andere materialen. Objecten met een humoristische knipoog, die ruimte nodig hebben. Hout is voor hem, in combinatie met andere materialen, zeer inspirerend om mee te werken. Hij laat het beeldend doen wat eigenlijk niet kan, vloeien, druipen, uit en in elkaar trekken en drukken buigen en vouwen. Visser heeft geëxposeerd in verschillende steden, waaronder Den Haag en Leeuwarden (in het Fries Museum).

De toegang is gratis. U bent van harte welkom!

Cultureel Podium Dorpskerk Huizum houdt zich aan de corona-richtlijnen. Dit kan consequenties hebben voor (het aantal) bezoekers. Bij het ter perse gaan van dit bericht zijn de dan geldende richtlijnen nog niet bekend.

De expositie 'Kunstbroeders' wordt gesponsord door FGD Assurantiën te Leeuwarden.

Lees minder

Links

Data en tijden

zaterdag 3 juli 2021 t/m zaterdag 11 september 2021

zaterdag : 13:30-17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Cultureel Podium Dorpskerk Huizum
Huizum Dorp 67
8934 BS LEEUWARDEN

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader