Turfvaartdagen Nij Beets/Appelscha

13 augustus t/m 14 augustus, It Damshûs in NIJ BEETS

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Turfvaartdagen Nij Beets/Appelscha. 12 en 13 augustus verzamelen de historische schepen zich voor de turfroute naar Appelscha in het Polderhoofdkanaal bij It Damshûs in Nij Beets. We hebben ze twee jaar moeten missen maar wij kijken er nu echt naar uit dat we de historische vloot van de turfva...

Lees meer

Turfvaartdagen Nij Beets/Appelscha.

12 en 13 augustus verzamelen de historische schepen zich voor de turfroute naar Appelscha in het Polderhoofdkanaal bij It Damshûs in Nij Beets.

We hebben ze twee jaar moeten missen maar wij kijken er nu echt naar uit dat we de historische vloot van de turfvaart weer in Nij Beets mogen verwelkomen. Op 12 augustus verwachten we een deel van deze schepen en op 13 augustus zullen de overige schepen hun plek aan de steigers bij it Damshûs gaan innemen.

Dit weekend is het mogelijkheid om de historische vloot te bezichtigen. Dit is echt de moeite waard, de schippers vertellen graag over hun prachtige schepen.

Tijdens de Boartersdei op 17 Juli zijn we van start gegaan met het bouwen van het vlot wat op originele wijze gebouwd is van boomstammen en werd gebonden met touwen net als vroeger.

Dit vlot zal bewoond worden tijdens de reis naar Appelscha door 3 inwoners van Nij Beets. Ze wonen erop en brengen hun handel zoals turf, uien en aardappelen tijdens de reis aan de man. Het vlot wordt opgedrukt door een opdrukker en vaart achter de schepen aan als deze op maandag 15 augustus Nij Beets weer gaan verlaten.

Het leek ons een prachtig idee om met de Turfbok de vloot uitgeleide te doen, hiervoor hebben we een arrangement samengesteld, “Het uitgeleide arrangement”. Op maandag 15 augustus 10 uur vertrekt de Turfbok achter de vloot aan. Er is koffie aan boord met iets lekkers erbij. We varen mee tot aan Terwispel en gaan dan weer retour naar Nij Beets.

Dit arrangement kost 17,50

Lijkt het u leuk om mee te varen en om onze dorpsgenoten en de vloot uit te zwaaien dan graag reserveren bij Arjen Dijkstra Tel. 0630628818

Verder zal er net als voorgaande jaren middags en een deel van de avond muziek en gezelligheid op en aan de wal zijn, It Damshûs heeft het terras open aan de zijde van het Polderhoofdkanaal.

Voor museum bezoek normale openingsuren en toegangs tarief.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 13 augustus 2022 : 14:00 - 20:30

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

It Damshûs
Domela Nieuwenhuisweg 59B
9245 VC NIJ BEETS
0512 461599
www.damshus.nl
info@damshus.nl