Tusken lân en wetter

26 september, NH Kerk (Mariakerk) in BUITENPOST

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Muziekvoorstelling "Tusken lân en wetter" van Janna van der Honing en Herman Woltman geïnspireerd op schilderijen van Jentsje Popma. Een prachtige muziekvoorstelling die langs sfeervolle monumentale kerkjes van de Stichting Alde Fryske Tsjerken toert. De voorstelling ‘Tusken lân en wetter” van zang...

Lees meer

Muziekvoorstelling "Tusken lân en wetter" van Janna van der Honing en Herman Woltman geïnspireerd op schilderijen van Jentsje Popma.

Een prachtige muziekvoorstelling die langs sfeervolle monumentale kerkjes van de Stichting Alde Fryske Tsjerken toert. De voorstelling ‘Tusken lân en wetter” van zangeres Janna van der Honing en multi-instrumentalist Herman Woltman is geïnspireerd op schilderijen van Friese landschappen van kunstenaar Jentsje Popma, die dit jaar zijn 100e verjaardag viert.
Enkele jaren geleden maakte Janna kennis met het werk van Jentsje Popma. Popma schilderde het Friese landschap vanuit de directe waarneming, de werkelijkheid, met de weersomstandigheden die zich op dat moment aandienden. Janna voelde meteen een connectie met zijn werk en kreeg vandaaruit de drang 'iets' met deze connectie te doen: een muziekvoorstelling maken! Janna gaat in haar werk en leven de werkelijkheid (ook) niet uit de weg, ze staat er middenin, ze neemt waar en ze motiveert zichzelf en anderen ermee om te (leren) gaan. Janna staat, net zoals Popma, letterlijk en figuurlijk regelmatig met beide benen in de klei “tusken lân en wetter"...
Elk lied heeft zijn eigen identiteit, zijn eigen schilderachtige werkelijkheid, telkens geïnspireerd op elementen uit schilderijen van Popma. De Friese liedteksten van Janna haar hand worden afgedrukt in een boekje, vergezeld van een Nederlandse vertaling zodat de voorstelling voor een ieder te begrijpen is.
Na de pauze brengen Janna en Herman nummers ten gehore vanuit hun eerdere samenwerking in de formatie Souldada.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 26 september 2021 : 15:00 - 16:30

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 10.00 € 10.00

Voorverkoop: mariakerkbuitenpost@gmail.com of 06-13808242.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

NH Kerk (Mariakerk)
Oude Havenstraat 1
9285 TC BUITENPOST
050 5415549

€ 10,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader