Tussen Uithuizermeeden en Loppersum. Biologische producten uit de Fivelboezem

9 juli, Locatie bekendgemaakt bij opgave in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Een volledige dagwandeling in het uiterste noorden van de provincie Groningen over de bodem van klei- en zandlagen. Een uiterst vruchtbare bodem, zoals blijkt op de bedrijven De Eemstuin in Uithuizermeeden, Dorpsboerderij Riep en Eikemaheert in Loppersum. Bij het landbouwbedrijf De Eemstuin worden...

Lees meer

Een volledige dagwandeling in het uiterste noorden van de provincie Groningen over de bodem van klei- en zandlagen. Een uiterst vruchtbare bodem, zoals blijkt op de bedrijven De Eemstuin in Uithuizermeeden, Dorpsboerderij Riep en Eikemaheert in Loppersum.

Bij het landbouwbedrijf De Eemstuin worden biologisch-dynamische groenten met smaak worden geteeld. In een rondleiding van een uur vertelt Liz over hun werkwijze en superspecials. Daarna wandelen we het landbouwgebied in waar in de Middeleeuwen het riviertje de Fivel stroomde en bezoeken we dorpsboerderij Riep. Een kleinschalige biologische boerderij waar men gelooft in een gesloten kringloop en waar onbespoten groenten worden geteeld en geen kunstmest wordt gebruikt. Op het derde biologische landbouwbedrijf van deze dag, Eikemaheert, wonen en werken veelzijdige boeren.

Angela en Piet doen aan akkerbouw, houden vleeskippen, telen fruit, het ‘verloren’ erwtje Wonder van Scheemda en zomerbloemen. Ze werken samen met de natuur en met liefde voor cultuur en historie. Bovendien delen ze hun bijzondere plek graag met anderen. Na een rondleiding over het bedrijf volgt een vegetarisch 3-gangendiner. Bij mooi weer staan de tafels in de boomgaard, anders in de grote schuur. Na het diner wandelen we in 25 minuten naar het treinstation in Bedum om de trein naar Groningen of Uithuizermeeden te nemen.

Deelname alleen bij opgave en betaling vooraf via info@noordnederlandtevoet.nl

Lees minder

Links

Data en tijden

za 9 juli 2022 : 9:00 - 20:00

Prijzen

Volwassenen : € 75.00