Tussen Uithuizermeeden en Loppersum

28 augustus, Locatie bekendgemaakt bij opgave in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Wandel langs biologische producten in de Fivelboezem, opg. noordnederlandtevoet.nl. Hier in het uiterste noorden van de provincie Groningen ligt een regio die een lange geschiedenis kent van overstromingen, aanslibbingen, bedijkingen en een bodem van klei- en zandlagen. Een uiterst vruchtbare bodem...

Lees meer

Wandel langs biologische producten in de Fivelboezem, opg. noordnederlandtevoet.nl.

Hier in het uiterste noorden van de provincie Groningen ligt een regio die een lange geschiedenis kent van overstromingen, aanslibbingen, bedijkingen en een bodem van klei- en zandlagen. Een uiterst vruchtbare bodem, zoals blijkt op de bedrijven De Eemstuin in Uithuizermeeden, Dorpsboerderij Riep en Eikemaheert in Loppersum.

We starten bij station Uithuizermeeden en komen al snel bij het landbouwbedrijf De Eemstuin waar biologisch-dynamische groenten met smaak worden geteeld. Maar wat en hoe telen de eigenaren Liz en Jouke? In een rondleiding van een uur vertelt Liz over hun werkwijze en superspecials.

Daarna wandelen we het landbouwgebied in waar in de Middeleeuwen het riviertje de Fivel stroomde, zien wierden aan de horizon, volgen langdurig een akkerrand, doorkruisen een wierdedorp en zien in de verte de kerktoren van Loppersum. Onderweg lopen we langs dorpsboerderij Riep, een kleinschalige biologische boerderij waar men gelooft in een gesloten kringloop, onbespoten groenten worden geteeld en geen kunstmest wordt gebruikt. Elbrich legt uit waarom dit zo belangrijk voor hen is.

Na dit bezoek is het niet ver meer naar het derde biologische landbouwbedrijf van deze dag, Eikemaheert. De eigenaren Angela en Piet doen aan akkerbouw, houden vleeskippen en telen fruit, het ‘verloren’ erwtje Wonder van Scheemda en zomerbloemen.

Ze werken samen met de natuur en met liefde voor cultuur en historie. Bovendien delen ze hun bijzondere plek graag met anderen. Na een rondleiding over het bedrijf volgt een 3-gangendiner in de boomgaard dat is bereid door Angela op een authentiek Aga-fornuis. De perfecte afsluiting van een geweldige dag na 18 km wandelen!

En als het nodig is word je na het diner teruggebracht naar Uithuizermeeden.

Opgave: noordnederlandtevoet.nl

Lees minder

Links

Data en tijden

za 28 augustus 2021 : 9:00 - 21:00

Prijzen

Volwassenen : € 65.00

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Gerelateerde evenementen

Loader