Twirre Streekmarkt

7 augustus, Markt in DOKKUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Deze zomer is er driemaal een Twirre Streekmarkt in Dokkum. De streekmarkten worden gehouden op de eerste zaterdagen van de maand, te weten op 7 augustus, 4 september en 2 oktober op de Markt in de stad. ‘Iten út dyn omjouwing’ staat centraal op de streekmarkten. Boeren en producenten uit de reg...

Lees meer

Deze zomer is er driemaal een Twirre Streekmarkt in Dokkum.

De streekmarkten worden gehouden op de eerste zaterdagen van de maand, te weten op 7 augustus, 4 september en 2 oktober op de Markt in de stad. ‘Iten út dyn omjouwing’ staat centraal op de streekmarkten.

Boeren en producenten uit de regio krijgen er de kans om hun ‘iten’ rechtstreeks aan te bieden aan de consument. Chefkok Michael Roest van restaurant de Waard van Dokkum vult de boeren en ondernemers op een culinaire manier aan met live cooking op de markt. De Twirre Streekmarkt is een initiatief van de werkgroep Twirre, Theaterkerk Nes, Agrarisch Collectief Waadrâne en Hotel de ABDIJ in samenwerking met restaurant de Waard van Dokkum.

Twirre als wervelwind

Twirre betekent zoveel als ‘wervelwind’ en is een werkgroep van enthousiaste en actieve ondernemers die aanjager zijn voor een gezonde leefomgeving en bekendheid daarvan. Werkgroep Twirre is samen met boeren, burgers, ondernemers, scholen en verenigingen concreet aan de slag om de omgeving een stukje mooier en duurzamer te maken. Naast de streekmarkten worden er bijvoorbeeld ook informatieavonden, bijeenkomsten voor studenten en projecten op locatie georganiseerd.

Een gezonde en aantrekkelijke omgeving

De eerste plannen voor een streekmarkt vormden zich in Theaterkerk Nes, het thuishonk van de werkgroep. Middels een fysieke markt wil Twirre niet alleen lokaal eten verkopen maar vooral interesse kweken in lokaal eten, om zo een ontmoeting tussen producent en consument realiseren en hiermee kennisoverdracht te bewerkstelligen. Daarmee wil Twirre haar omgeving gezonder en aantrekkelijker maken voor de eigen inwoners en wie de regio bezoekt.

Marije Kinderman

Marktmeester van de Twirre Streekmarkt in Dokkum is de 22-jarige Marije Kinderman uit Aldtsjerk. Zij studeerde International Hospitality Management, vloog daarvoor de hele wereld over om begin dit jaar haar terug te keren naar haar roots en een eigen evenementenbureau te beginnen. Als boerendochter koos ze bewust voor de streek en weet ze op een moderne en positieve manier haar agrarische achtergrond een gezicht te geven.

De Twirre Streekmarkt is te bezoeken op zaterdag 7 augustus, 4 september en 2 oktober, van 10:00 tot 16:00 uur op de Markt in Dokkum.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 7 augustus 2021 : 10:00 - 16:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Markt
Markt
9101 LS DOKKUM

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader