Uit de Klauwen

2 september t/m 3 september, Openluchttheater De Koele in APPELSCHA

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Het is herfst in 1919. Het is koud en nat buiten als drie mannen succesvol uit de gevangenis van Veenhuizen ontsnappen. Ze vluchten het bos in, scheren langs bomen en stuiten niet veel later op het hoogveen van het Fochteloërveen. Ze banen zich er een weg doorheen naar Appelscha, waar zij zich ...

Lees meer

Het is herfst in 1919. Het is koud en nat buiten als drie mannen succesvol uit de gevangenis van Veenhuizen ontsnappen. Ze vluchten het bos in, scheren langs bomen en stuiten niet veel later op het hoogveen van het Fochteloërveen. Ze banen zich er een weg doorheen naar Appelscha, waar zij zich enige tijd verscholen houden in een woning. Ze worden niet snel gesnapt, waardoor in de omgeving angstige tijden aanbreken.

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 september, aanvang 20.00 uur, eind 22.45 uur, voeren toneelspelers uit Appelscha en Oosterwolde het theaterstuk Uit de Klauwen op. Appelschaster Henk Vondeling heeft de tekst van het stuk geschreven. Het stuk is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, wat met de nodige fictie en muzikale intermezzo’s een spannende avond oplevert.

In 2019 heeft dezelfde groep toneelspelers het theaterstuk Het Hongerproces van Appelscha in 1893 opgevoerd. Twee jaar later was het plan Uit de Klauwen op te voeren, echter i.v.m. de onzekerheden die corona met zich meebracht, hebben we dit uitgesteld. Het Hongerproces was een groot succes. We hopen de hoge verwachtingen ook deze keer te kunnen waarmaken.

Plaats van handeling is het openluchttheater De Koele. Hier beleef je theater op een andere manier! Het openluchttheater ligt midden in de bossen en beschikt over goede akoestiek. De sprookjesachtige sfeer maakt elke voorstelling uniek.

Voor aanvang en tijdens de pauze kunnen bezoekers koffie, thee, fris en licht alcoholische drankjes kopen. Wij werken met muntverkoop, bij de ingang kunnen de munten worden gekocht, zowel contant als met pin.

De bezoekers kunnen plaatsnemen op kuipstoeltjes of aan de zijkant op betonnen tribunes, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op het podium. Het is vrije zit, dus als u voorkeur voor een plaats heeft, is het verstandig tijdig aanwezig te zijn. Als u op de betonnen rand wilt zitten, is het handig een kussentje mee te nemen. Voor het geval het regent, biedt een regenponcho uitkomst.

Uw auto kunt u parkeren op de parkeerterreinen achter de Boerestreek of tegenover restaurant De Bosberg, Bosberg 3. Vanaf daar kunt u lopend via het fietspad naar de Koele.

Fietsen kunnen vlak bij het theater worden neergezet.

Tip: trek stevige schoenen en warme kleding aan.

Rolstoelplaatsen

Ook zijn er per voorstelling 7 rolstoelplaatsen beschikbaar. Rolstoelplaatsen zijn uitsluitend telefonisch te boeken via 0900 - 400 1000. Bij deze rolstoelplaatsen is een begeleider verplicht.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 2 september 2022 : 20:00 - 22:45

Prijzen

Volwassenen : € 11.50

Waar is het?

Openluchttheater De Koele
Bosberg 3A
8426 GN APPELSCHA

€ 11,50

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen