Uitgesteld geluk: Voltooid verleden tijd

22 mei, Galerie Oosthem in OOSTHEM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Op 22 mei aanstaande om 15:30 uur kunt u komen luisteren naar een verhaal in het kader van het verhalenproject Uitgesteld geluk van Leeuwarden UNESCO City of Literature. In de tuin van Galerie Oosthem leest Ate de Jong het verhaal Voltooid verleden tijd van Etgar Keret voor, in het Nederlands. Het ...

Lees meer

Op 22 mei aanstaande om 15:30 uur kunt u komen luisteren naar een verhaal in het kader van het verhalenproject Uitgesteld geluk van Leeuwarden UNESCO City of Literature.

In de tuin van Galerie Oosthem leest Ate de Jong het verhaal Voltooid verleden tijd van Etgar Keret voor, in het Nederlands. Het programma duurt ongeveer anderhalf uur. De toegang is gratis. Neem zelf een tuinstoeltje mee. Er is plaats voor 30 mensen.


Verhalen vertellen
Alle honderd dagen van cultureel programma Arcadia 2022 zorgt Leeuwarden UNESCO City of Literature met Uitgesteld geluk voor een nieuw, live voorgelezen verhaal.Steeds op een andere, paradijselijke plek in Fryslân. De rode draad: de zoektocht naar schoonheid tijdens en na de pandemie.

Wat geeft ons moed, welke zaadjes planten we voor de toekomst?
Honderd auteurs uit binnen- en buitenland schreven er een nieuw, kort verhaal over. Vijftien professionele vertellers lezen deze verhalen voor. In de tuin bij Friezen thuis, op volkstuincomplexen, in tuinen van staten en stinzen en in pluk- en theetuinen. In het Nederlands, het Frysk of het Engels.

Inspiratiebron is het veertiende-eeuwse meesterwerk van de Italiaanse dichter en geleerde Boccaccio: de Decamerone. Een verzameling van honderd verhalen, in tien dagen verteld door tien jonge mensen, op de vlucht voor de pest.

Net als toen vertellen we elkaar ook nu verhalen om de tijd door te komen, om elkaar te vermaken, om te reflecteren op de ellende. Maar ook – en vooral – om weer een beetje schoonheid en geluk te vinden.

Lees minder

Data en tijden

zo 22 mei 2022 : 15:30

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Galerie Oosthem
Hernepaed 4
8618 NN OOSTHEM
0515 533105
www.galerieoosthem.nl

gratis