Under The Surface - Miin Triuwa

9 oktober, Stadsschouwburg De Harmonie in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Een combinatie tussen jazz, folk, etnische en elektronische muziek. Alles voor een heerlijke avond. Na de eerste twee volledig vrij geïmproviseerde albums van de groep, Under The Surface (2017) en Trinity (2019), beide voor een Edison genomineerd, zet Under The Surface een volgende stap met een vol...

Lees meer

Een combinatie tussen jazz, folk, etnische en elektronische muziek. Alles voor een heerlijke avond.

Na de eerste twee volledig vrij geïmproviseerde albums van de groep, Under The Surface (2017) en Trinity (2019), beide voor een Edison genomineerd, zet Under The Surface een volgende stap met een volledig gecomponeerd album: Miin Triuwa.

Sinds de oprichting van Under The Surface in 2015 heeft de band internationaal veel succes beleefd. Drummer Joost Lijbaart zag al vroeg de potentie van de groep en wist meer dan 200 concerten in 25 landen op 4 continenten te organiseren: van Afrika tot Zuid-Amerika, Azië, het Midden-Oosten en Europa. Geïnspireerd door de vele reizen en culturen waarmee de groep in aanraking kwam, ontwikkelden zij een unieke improvisatietaal, een combinatie tussen jazz, folk, etnische en elektronische muziek.

Met Miin Triuwa begeeft Under The Surface zich op een nieuwe muzikale reis met composities van gitarist Bram Stadhouders. Hij schreef een suite van acht stukken waarin de karakters en kwaliteiten van de bandleden boven zichzelf uitstijgen. De improvisaties die immer aan verandering onderhevig zijn en die de groep zo karakteristiek maken, worden nu gevat in een stevig muzikaal statement dat laat horen waar de band voor staat. In plaats van op reis te gaan naar andere werelden, keek de groep met dit project naar binnen en onderzocht hoe hun eigen roots invloed hebben op hun muziek.

Under The Surface heeft een gezamelijke drang om tot een universele essentie van verschillende culturen te komen. Zo werd voor dit album de verbinding gelegd met onze eigen ‘vergeten’ taal, het Oudnederlands.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 9 oktober 2022 : 15:00 - 16:15

Prijzen

Volwassenen : € 18.50

Waar is het?

Stadsschouwburg De Harmonie
Ruiterskwartier 4
8911 BP LEEUWARDEN
058 2330233
www.harmonie.nl
info@harmonie.nl

€ 18,50