Uut de Regio: Martijje & Band

8 oktober, d'Rentmeester in VALTHERMOND

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Marijje speelt in de sfeervolle concertboerderij d'Rentmeester Martijje kijkt vooruit, want er is altijd hoop of ergens een mooi uitzicht. Laat je meenemen door de zangeres en haar band naar het Drenthe van nu, naar verhalen in een nieuw geluid vol met roots, blues en gospel-invloeden. Martijje is...

Lees meer

Marijje speelt in de sfeervolle concertboerderij d'Rentmeester

Martijje kijkt vooruit, want er is altijd hoop of ergens een mooi uitzicht. Laat je meenemen door de zangeres en haar band naar het Drenthe van nu, naar verhalen in een nieuw geluid vol met roots, blues en gospel-invloeden.

Martijje is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot dé Drentse ‘lady of jazz’, een status die ze dankt aan haar goed ontvangen debuutalbum ‘Drezz’ (2009), een samenvoeging van Drents en jazz. Maar met haar heldere, warme stem zingt ze ook pop en samba, bijvoorbeeld op ‘Evenwicht’ (2015) waarmee ze de streektaalprijs binnensleepte. Op haar nieuwe album ‘Zicht’, waar je onder andere ook Sven Hammond kunt horen, klinkt de blues door. Hoe kan het ook anders als je geboren bent in Grolloo.

De Drentse taal is de rode draad van haar carrière als zangeres. Zelf zegt ze daar over: “Drents is een warme, zangerige taal die goed combineert met muziek. Ik vind het fijn om het mijn Drents te combineren met eigentijdse muziek. Drents heeft iets nuchters en relativerends en beschrijft actuele onderwerpen net even wat zachter dan het Nederlands. Prima te verstaan ook. En dat muziek ontzettend belangrijk is in het leven, staat voor mij als een paal boven water. Het geeft inspiratie, troost en hoop. Ik wil dat graag overbrengen op anderen.

Naast muziek voor volwassenen, maakte Martijje in samenwerking met o.a. het Huus van de Taol drie eigentijdse albums met Drentse kinderliedjes, gericht op kinderen van de basisschoolleeftijd: Jamero (2010), Het Jaor Deur Met Drentse Kinderliedties (2016) en Vrijheidsliedties (2020). Verder debuteerde ze in 2020 als schrijfster met haar eerste boek ‘Rust Reinheid In De Maot’.

Een concert om echt naar uit te kijken!

Martijje met band!
Tony Hoyting (toetsen)
Sebastian Demydczuk (drums)

Zaal gaat open vanaf 19:15

Lees minder

Links

Data en tijden

za 8 oktober 2022 : 20:00 - 22:00

Prijzen

Volwassenen : € 15.00

Waar is het?

d'Rentmeester
Zuiderdiep 279
7876 AP VALTHERMOND
0628976541
www.drentmeester.nl
info@drentmeester.n