Van Blokkendoos tot selfiestick

9 april 2022 t/m 9 april 2023, 't Andere Museum van Oldtimer tot Kant in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

van blokkendoos tot Selfiestick 9 april 2022 – 9 april 2023 vrije tijdsbesteding door de tijd In de tentoonstelling krijg je te zien hoe de tijd is veranderd van vroeger naar nu. Door middel van de verschillende onderwerpen waaronder sparen, technische ontwikkelingen, verslaving, speelgoed Dez...

Lees meer

van blokkendoos tot Selfiestick
9 april 2022 – 9 april 2023

vrije tijdsbesteding door de tijd
In de tentoonstelling krijg je te zien hoe de tijd is veranderd van vroeger naar nu. Door middel van de verschillende onderwerpen waaronder sparen, technische ontwikkelingen, verslaving, speelgoed


Deze tentoonstelling is tot stand gekomen door samenwerking van het Andere Museum met het Friesland college en is gemaakt door studenten opleiding toerisme.

Rode draad tentoonstelling.
vrije tijdsbesteding door de tijd
In de tentoonstelling krijg je te zien hoe de tijd is veranderd van vroeger naar nu. Door middel van de verschillende onderwerpen waaronder sparen, technische ontwikkelingen, verslaving, speelgoed

Sparen word getoond door de flippo’s die rond hangen in het fotohoekje en bijv. Pokémon kaarten. De technologie heeft zich ontwikkeld door de jaren heen. Wij willen dit laten zien aan de bezoekers. Vroeger speelden kinderen buiten en nu zitten ze allemaal op de bank op de IPad of te gamen. Dat is niet goed voor de gezondheid en voor het sociaal contact. Je zit alleen maar binnen in je kamer en komt niet in contact met vrienden.

Nu heb je een smartphone waar je alles op kan doen maar dat was eerst nog heel anders. Denk aan een paar spelletjes, beltegoed op je Nokia of BlackBerry. We kunnen bijna niet meer zonder onze telefoon en je kan tegenwoordig zelfs internet bankieren met je telefoon. Veel mensen zijn daarom ook telefoonverslaafd. Soms geniet je amper van het moment omdat je alles wilt vastleggen. Daar hadden we vroeger enkel een wegwerp camera voor . Om met elkaar te communiceren was er een telefooncel waar je geld in moest doen of had je een huistelefoon. Iemand moest je opzoeken in het telefoonboek en het nummer intoetsen , terwijl je nu alles kan googelen. De telefoon zat aan een draad ook vaak en daarom kon je niet draadloos communiceren.

Meetings werden vroeger gedaan in een kantoor , tegenwoordig gaat dit meer online via zoom dan gezamenlijk. Door de pandemie waren we vooral heel erg verantwoordelijk voor onze verbinding en het internet. School volgde je via de laptop online en contact had je amper met je klasgenoten. Nu moeten wij helemaal weer wennen, dat alles weer mag terwijl vroeger dit heel normaal was om gezamenlijk in een lokaal te zitten.

Vroeger verstuurde iedereen kaartjes en nu gaat het via de mail of een berichtje als er iemand jarig is. Wij Nederlanders vinden het nog wel leuk om op vakantie een kaartje te sturen naar huis. Ook zat je vroeger vaker spelletjes te spelen om de tafel met familie dan nu. Met een glaasje limonade en een eigen bakje chips had je de grootste lol met monopoly of rummikub. Daarna ging je gezellig een stripboek lezen voor de kachel met je mp3 speler.

Lees minder

Links

Data en tijden

zaterdag 9 april 2022 t/m zondag 9 april 2023

zondag : 13:00-17:00
woensdag : 13:00-17:00
donderdag : 13:00-17:00
vrijdag : 13:00-17:00
zaterdag : 13:00-17:00

Prijzen

Volwassenen : € 7.50
Kinderen : Gratis (t/m 3 jaar)
Kinderen : € 4.00 (4 t/m 12 jaar )

Waar is het?

't Andere Museum van Oldtimer tot Kant
Oostersingel 8
8921 GA LEEUWARDEN
058 2151664
www.museumpakhuiskoophandel.nl
info@museumpakhuiskoophandel.nl

€ 7,50