Van haver tot gort op het Hogeland

15 maart t/m 30 juni, Diverse locaties in HOGELAND

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Ontdek het Hogeland! Organisatie Waddengoud heeft een 42 km lange fietsroute uitgezet langs de Groningse dorpjes Noordpolderzijl, Usquert, Warffum, Baflo, Saaxumhuizen en Den Andel. De nieuwe route is nu te volgen met een gratis app. In de fietsroute staan Groningse streekproducten centraal. Hoe v...

Lees meer

Ontdek het Hogeland! Organisatie Waddengoud heeft een 42 km lange fietsroute uitgezet langs de Groningse dorpjes Noordpolderzijl, Usquert, Warffum, Baflo, Saaxumhuizen en Den Andel. De nieuwe route is nu te volgen met een gratis app.

In de fietsroute staan Groningse streekproducten centraal. Hoe veroverde bijvoorbeeld gort uit Warffum ooit de wereld? En was is het verhaal achter de eierbal, de Groningse lekkernij die op de UNESCO-lijst voor Nederlands Immaterieel Erfgoed staat?

De route gaat langs 23 toeristische punten, zoals de voormalige sluiswachterwoning (nu Café ’t Zielhoes) in Noorderpolderzijl, het Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum en de historische Laurentiuskerk in Baflo. Bij ieder punt kun je in de app meer informatie, bijvoorbeeld over de geschiedenis, lezen en wordt er zo nu en dan een lekker streekrecept gegeven. Tijdens de route zelf kun je ook alvast smikkelen, want bij verschillende punten zijn lekkernijen verkrijgbaar.

De route is te fietsen met de gratis izi.TRAVEL app (te downloaden voor Apple en Android). Meer informatie over de route en de complete routebeschrijving vind je op de websites van Visit Wadden en Waddenmarktplaats.

Tekst: Noorderland.

Lees minder

Links

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader