Van ‘kruimelverzamelaar’ tot mecenas

6 juni, CAMPIS Podium voor hedendaagse kunst in ASSEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Ger van Dam (1950) heeft in de afgelopen 45 jaar een uitgebreide kunstverzameling aangelegd, beter bekend als de MALcollection, Modern Art Loppersum. In deze collectie bevinden zich diverse werken van Jan Maarten Voskuil en Martijn Schuppers. Van de 440 werken die Ger van Dam door de jaren heen hee...

Lees meer

Ger van Dam (1950) heeft in de afgelopen 45 jaar een uitgebreide kunstverzameling aangelegd, beter bekend als de MALcollection, Modern Art Loppersum. In deze collectie bevinden zich diverse werken van Jan Maarten Voskuil en Martijn Schuppers.

Van de 440 werken die Ger van Dam door de jaren heen heeft aangekocht, heeft hij er al meer dan 90 aan musea geschonken. Bijvoorbeeld aan Museum Boijmans van Beuningen, het Groninger Museum en het Noord-Brabants Museum.

De missie van Van Dam en zijn echtgenote Wilma Kuiper is dan ook niet om alles voor zichzelf te houden, maar om kunst te delen met anderen. Om diezelfde reden is een deel van hun collectie te koop of te huur.

In zijn boek ‘van ‘Kruimelverzamelaar’ tot mecenas’ vertelt Ger van Dam meer over het ontstaan van zijn collectie en zijn voorliefde voor de hedendaagse beeldende kunst. Op maandag 6 juni gaat hij hierover in CAMPIS in gesprek met kunstenaar Albert Oost.

Tickets zijn gratis voor leden van de Kunstvereniging (als lid kan je 3x per jaar een gratis ticket voor een activiteit naar keuze claimen) of €5 regulier. Tickets zijn inclusief koffie/thee.

Lees minder

Links

Data en tijden

ma 6 juni 2022 : 12:00 - 14:00

Prijzen

Volwassenen : € 5.00

Toelichting: gratis voor leden van de Kunstvereniging.

Waar is het?

CAMPIS Podium voor hedendaagse kunst
Kerkstraat 31
9401 GV ASSEN
www.campis.nl
info@campis.nl