Van Schets tot Schilderij

2 april t/m 2 mei, De Kweekschool in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Tot en met 2 mei organiseert De Kweekschool de expositie Van schets tot schilderij, een eerbetoon aan Professor J.H. Jurres (1875 Leeuwarden – 1946 Amsterdam). Johannes Hendricus Jurres behoort tot één van de meest belangrijke historieschilders die Nederland heeft voortgebracht. In zijn schilderije...

Lees meer

Tot en met 2 mei organiseert De Kweekschool de expositie Van schets tot schilderij, een eerbetoon aan Professor J.H. Jurres (1875 Leeuwarden – 1946 Amsterdam).

Johannes Hendricus Jurres behoort tot één van de meest belangrijke historieschilders die Nederland heeft voortgebracht. In zijn schilderijen, waarin hij op prachtige wijze gebruik maakte van donker en licht, bracht Jurres de literatuur tot leven.

Ondanks de complexe composities en grote doeken behield hij een feilloos oog voor de details. Om zo waarheidsgetrouw te kunnen schilderen, maakte Jurres eerst tientallen voorstudies. Gezien zijn onderwerpskeuze was het lang niet altijd eenvoudig om de vereiste voorwerpen te vinden. Zo zocht hij jaren naar hoe de bespanning van een Assyrische strijdwagen eruit moet hebben gezien, om uiteindelijk per toeval een beschrijving in een Frans schoolboekje te vinden.

Van schets tot schilderij geeft een unieke kijk in de totstandkoming van een aantal van Jurres zijn schilderijen. Door middel van niet eerder vertoonde schetsen wordt het ontstaansproces zichtbaar gemaakt. Het formaat van zijn werken is heel gevarieerd. De ene keer zijn het monumentaal grote doeken of tekeningen, maar prachtig zijn ook de pretentieloze telefoonkrabbels.

De Kweekschool opent de expositie t/m 2 mei van 13.00 - 17.00 uur en is aansluitend geopend op vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.

Lees minder

Links

Data en tijden

vrijdag 2 april 2021 t/m zondag 2 mei 2021

vrijdag : 13:00-17:00
zaterdag : 13:00-17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

De Kweekschool
Groot schavernek 9F
8911 BW LEEUWARDEN
0612285715
info@ivygreen.nl

Gerelateerde evenementen

Loader