Van textielobjecten tot linosnedes

22 oktober t/m 11 december, Galerie Beeldbrengers in EMMER-COMPASCUUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Expositie van Ria Neleman, Christine Lamme en Sasja Verdoorn. Er zijn veel verschillende vormen van beeldende kunst en die diversiteit zal ook te zien zijn in deze expositie bij Beeldbrengers in Emmer-Compascuum. Er zijn textielobjecten, collages, etsen, linosnedes en schilderijen van drie Drentse ...

Lees meer

Expositie van Ria Neleman, Christine Lamme en Sasja Verdoorn.

Er zijn veel verschillende vormen van beeldende kunst en die diversiteit zal ook te zien zijn in deze expositie bij Beeldbrengers in Emmer-Compascuum. Er zijn textielobjecten, collages, etsen, linosnedes en schilderijen van drie Drentse beeldend kunstenaars. Alle drie hebben ze een opleiding aan een kunstacademie gevolgd. De expositie loopt van 22 oktober tot en met 11 december.

Ria Neleman breit, haakt en vilt de objecten van wol, stof en andere materialen. Het eindresultaat is niet van tevoren bekend, want het object ontwikkelt zich geleidelijk tot een definitieve vorm. Al doende groeien de technieken en door verschillende stoffen en materialen te gebruiken, verandert het effect. Haar werk gaat over de vergankelijkheid van het leven. Ria woont in 2e Valthermond.

Christine Lamme heeft zich eerst op het schilderen toegelegd. In 2017 is ze lid geworden van de Grafiekgroep ‘Kunst onder dak’ en sindsdien werkt ze ook met linosnedes en ‘droge naald’. Droge naald is een druktechniek waarbij je met een etsnaald een tekening krast in een plaat. Na het tekenen kan je de plaat inwrijven met drukinkt en, met behulp van een pers, een afdruk maken. Christine maakt tegenwoordig kleine werkjes, geïnspireerd door wat ze meemaakt en om zich heen ziet. Haar tekenstijl wordt gezien als ‘Art brut’. Christine woont in Nieuw-Amsterdam.

Ook Sasja Verdoorn is lid van de Grafiekgroep Kunst onder dak in Erm. Zij is geboren in Praag, Tsjechië. Daar volgde ze ’s avonds lessen in toegepaste grafiek. Sinds 1968 woont ze in Nederland. Hier volgde ze de avondopleiding grafische vormgeving in Den Haag. Vanaf 1977 woont ze in Drenthe. De laatste jaren maakt ze vooral collages. Daarin verwerkt ze de restmaterialen van haar eigen vroegere werken (proef- en misdrukken van etsen, verfoverblijfselen e.d.). Vaak komt het thema vrijheid in haar werk terug. Sasja woont in Erm.

De expositie wordt op zaterdag 22 oktober om 14.00 uur geopend. De exposanten zullen dan aanwezig zijn om iets over hun werk te vertellen. Bezoekers zijn van harte welkom.

Beeldbrengers biedt een plek in de regio voor iedereen die geïnteresseerd is in beeldende kunst. Elke acht weken wordt er een nieuwe expositie ingericht en er worden activiteiten georganiseerd zoals workshops en lezingen. Daarnaast wordt er informatie en materiaal aangeboden die jong en oud inspireren om zelf creatief aan de slag te gaan.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 10 december 2022 : 13:00 - 17:00
zo 11 december 2022 : 13:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Galerie Beeldbrengers
Oosterdiep WZ 7A
7881 GK EMMER-COMPASCUUM