VanBeresteyns Proeverij: Maria de Fátima en en Claudia Carapanou

20 november, Cultuur- en Congrescentrum vanBeresteyn in VEENDAM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Zes voorstellingen met een eigen gezicht, thema of sfeer. U proeft, ruikt en beleeft een variatie aan muziekstijlen. Maria de Fátima - Met ziel en zang Maria de Fátima, geboren en getogen in de volkswijk Boavista begon op haar negende aan haar zangcarrière. Vanaf dat moment bestond haar leven loute...

Lees meer

Zes voorstellingen met een eigen gezicht, thema of sfeer. U proeft, ruikt en beleeft een variatie aan muziekstijlen.

Maria de Fátima - Met ziel en zang
Maria de Fátima, geboren en getogen in de volkswijk Boavista begon op haar negende aan haar zangcarrière. Vanaf dat moment bestond haar leven louter uit muziek. Op haar twaalfde stond zij op het podium samen met Amália Rodrigues. Met haar moeder Maria de Travassos trouw aan haar zijde zong ze het Portugese levenslied tijdens talrijke openbare gelegenheden. Haar repertoire bestond, behalve uit de traditionele fado’s, voor een deel uit muziek die speciaal voor haar werd gecomponeerd. Maria de Fátima heeft een groot aantal LP- en CD-opnames op haar naam staan, waarvan de eerste werd uitgebracht toen zij twaalf was.
Het ensemble wordt gevormd door:
Maria de Fátima: Zang
Daniel Raposo: Portugees gitaar
Hans van Gelderen: Klassiek gitaar
Felix Hildenbrand: Contrabas
(45 minuten)

Claudia Karapanou en Lucas Arango - Cambio
Flamencodanseres Claudia Karapanou is naar Nederland verhuisd voor de liefde. Lucas Arango, de flamencogitarist uit de voorstelling, is haar partner in het leven en op het podium. Hij besloot om aan Codarts te gaan studeren en na een jaar is ze hem gevolgd. Het multiculturele karakter, het grootstedelijke gevoel en de aanwezigheid van artiesten uit heel de wereld met verschillende artistieke achtergronden hebben ervoor gezorgd dat ze geen moment spijt heeft gehad van haar beslissing om zich in Rotterdam te vestigen. Bovendien was ze blij verrast dat er zo’n grote flamenco community is in Rotterdam en in Nederland.
‘Because of flamenco my life has been and still is an incredible journey with lots of surprises, joy, amazing people and places, passion for this art and of course…a lot of hard work’ – Claudia Karapanou.
(45 minuten)

vanBeresteyns Proeverij
VanBeresteyn komt met iets nieuws. Een samenwerking tussen Theater Dept, Muijsenberg theatre-music-and more en Kaptein Producties, levert een mooi nieuw concept op. De krachten zijn gebundeld en de talenten zijn verzameld, u bent van harte welkom op onze Proeverij. Zes voorstellingen met een eigen gezicht, thema of sfeer. U proeft, ruikt en beleeft een variatie aan muziek- en dansstijlen. Net als bij een proeverij, worden u kleine muzikale en theatrale “hapjes“ voorgeschoteld. Grand Café vanBeresteyn haakt hier op in en zorgt voor de bijpassende hapjes en drankjes. Blijft u de hele dag? Ook dan bent u bij onze collega’s van het Grand Café van harte welkom voor een proeverij passend bij deze dag.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 20 november 2022 : 19:30 - 21:30

Prijzen

Volwassenen : € 17.50

Waar is het?

Cultuur- en Congrescentrum vanBeresteyn
Museumplein 5a
9641 AD VEENDAM
0598 634566
www.vanberesteyn.nl
vanberesteyn@veendam.nl

€ 17,50