VanDerLinde

17 juni, Eetcafé De Boerderij (Theater Oosterwijtwerd) in OOSTERWIJTWERD

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Popmuziek met VanderLinde en Wietze Koning, Christof Bauwens en Fokke De Jong. In het prachtige Waimes, gelegen in de Belgische Ardennen, vonden de opnames van het achtste VanderLinde-album plaats. Met het twaalf tracks tellende album ‘Muy Rico’ komt de band in 2022 bezield terug met nummers die o...

Lees meer

Popmuziek met VanderLinde en Wietze Koning, Christof Bauwens en Fokke De Jong.

In het prachtige Waimes, gelegen in de Belgische Ardennen, vonden de opnames van het achtste VanderLinde-album plaats. Met het twaalf tracks tellende album ‘Muy Rico’ komt de band in 2022 bezield terug met nummers die onze visie op de huidige maatschappij goed uitlichten.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en producent Erwin Musper (Mick Jagger, David Bowie, Van Halen, Chicago, Def Leppard, Anouk) heeft besloten om de stoute schoenen nog maar eens aan te trekken.

Naast een fantastische band met VanderLinde-leden Wietze Koning, Christof Bauwens en Fokke De Jong (Normaal/KOTW) heeft Arjan van der Linde een aantal topmuzikanten om zich heen verzameld om er een uniek sausje overheen te sprenkelen. Zo zijn ook JB Meijers (De Dijk/Common Linnets), Roel Spanjers (Frédérique Spigt/Normaal), Bart Schwertmann (Kayak), Léon Klaasse (Powerplay/The Pilgrims), Dana Keller (Marvin Gaye/Stevie Wonder) en het Noordpool strijkkwartet op het nieuwe album en op eerdere albums te horen.

De pop/rock/country-stijl van VanderLinde neemt je mee terug naar de jaren tachtig van Crowded House, de jaren zeventig van CSN&Y, de jaren zestig van The Beatles en rechtsomkeer naar de huidige tijd van John Mayer en Jason Mraz.

De afgelopen jaren heeft VanderLinde vooral optredens verzorgd in het buitenland. Ook tourde de band als support van Fish (Marillion) en Bobby Kimball (TOTO) en werd er in 2019 opgetreden op het Kunst!Rasen-festival in Bonn. Hier waren ook Fish, Jethro Tull en Riverside te bewonderen..
Duitse radiozenders als NDR2 en WDR3 hebben de band jaren geleden al omarmd. Recensenten spreken zich lovend uit over de in het verleden uitgebrachte albums en als kers op de taart kreeg de band zelfs een recensie in Duitslands grootste magazine ‘Der Spiegel’.

Samenstelling 2020 :
Arjan van der Linde: Basgitaar, Gitaar en Zang
Wietze Koning: Gitaar
Christof Bauwens: Gitaar, Resonator, Lap Steel en Zang
Fokke De Jong: Drums en zang

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 17 juni 2022 : 19:30 - 20:30

Prijzen

Volwassenen : € 34.00

Toelichting: incl. eten.

Waar is het?

Eetcafé De Boerderij (Theater Oosterwijtwerd)
Schoolweg 2A
9911 PA OOSTERWIJTWERD
eetcafedeboerderij.com

€ 34,00