Venice Baroque Orchestra

18 november, SPOT/De Oosterpoort in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

M.m.v. Julia Lezhneva (sopraan); klassiek. Wil je horen hoe levendig, spannend en kleurrijk de muziek van Vivaldi moet hebben geklonken in de hoogtedagen van de destijds in heel Europa razend populaire componist? Dan kun je nauwelijks een betere keuze maken dan een bezoekje aan het Venice Baroque O...

Lees meer

M.m.v. Julia Lezhneva (sopraan); klassiek.

Wil je horen hoe levendig, spannend en kleurrijk de muziek van Vivaldi moet hebben geklonken in de hoogtedagen van de destijds in heel Europa razend populaire componist? Dan kun je nauwelijks een betere keuze maken dan een bezoekje aan het Venice Baroque Orchestra.

Vurige virtuositeit van Vivaldi en Händel
Zoals de naam van dit wereldberoemde orkest al aangeeft heeft het zijn roots in Venetië, net als Vivaldi. Onder aanvoering van oprichter Andrea Macon heeft het ensemble zich opgewerkt tot een van de belangrijkste Vivaldi-vertolkers. Tijdens dit concert hoor je diens vurige virtuositeit in enkele van zijn instrumentale werken, naast prachtige aria’s, vertolkt door de Russische stersopraan Julia Lezhneva, een gevierde naam bij ‘s werelds grootste operahuizen en concertzalen. Ook de muziek van twee belangrijke navolgers van Vivaldi komt aan bod: ‘wereldburger’ Händel en de vanuit het hof van Frederik de Grote opererende Carl Heinrich Graun, wiens zelden uitgevoerde opera’s onvermoede juweeltjes bevatten.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 18 november 2022 : vanaf 20:15

Prijzen

Volwassenen : € 39.50
Kinderen : € 12.50 (t/m 29 jaar)

Waar is het?

SPOT/De Oosterpoort
Trompsingel 27
9724 DA GRONINGEN
050 3680368
www.spotgroningen.nl
info@opsb.groningen.nl

€ 39,50