Verhalen van de huid

6 mei t/m 26 juni, Galerie DSG (woonetage Warenhuis Vanderveen Assen) in ASSEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De expositie 'Verhalen van de huid' vertelt je verhalen over het leven van mensen met mooie, maar ook pijnlijke en moeilijke momenten. Een naakte dame van in de 80 met doorleefde rimpels over haar hele huid, een baby met warme tinten, een meisje met een gezicht vol sproeten, vrouwen in een psychia...

Lees meer

De expositie 'Verhalen van de huid' vertelt je verhalen over het leven van mensen met mooie, maar ook pijnlijke en moeilijke momenten.

Een naakte dame van in de 80 met doorleefde rimpels over haar hele huid, een baby met warme tinten, een meisje met een gezicht vol sproeten, vrouwen in een psychiatrische inrichting met wezenloze gezichten, iedere huid heeft weer een ander verhaal, soms vertederend, soms vernederend, soms kwetsbaar. Maar altijd boeiend en intrigerend.

De expositie is gegroepeerd rondom het werk van Francien Krieg, die haar bewondering laat zien voor ouder wordende dames, die hun ouderdom met trots dragen en zwevende babies in het zonlicht. Daarnaast is er werk van Dorien Plaat, Gerke Procee, de fotografe Robin Wagenaar en 8 leden van het Drents Schildersgenootschap.

Francien Krieg is gefascineerd door lichamen van mensen, die afwijken van het schoonheidsideaal. Maar nog meer wil ze mensen schilderen zoals jij en ik, een universeel beeld van de ouder wordende mens. Dat ouder worden wordt uitvergroot op zo’n manier, dat je er niet omheen kunt.

Dorien Plaat beeldt in haar portretten mensen uit, die hun kwetsbaarheid laten zien, aan de rand van de samenleving staan en het leven ogenschijnlijk moeilijk vinden.

Gerke Procee, net afgestudeerd aan Academie Minerva onderzoekt onontdekte en nooit ontwikkelde creaties in zijn eigen brein en legt verbanden tussen emoties, cartoons en kleuren.

Robin Wagenaar, een jonge documentair- en portretfotograaf laat 6 portretten uit haar serie Frackled Diversity zien, waarin zij zich verdiept in de diversiteit van sproeten, die er op ieder gezicht weer anders uitzien.

En de 8 leden van het DSG spreken voor zichzelf. Vakmanschap, eigenzinnige benaderingen, klasse.

Een buitengewoon spannende en intrigerende expositie.

Digitaal is de expositie ook te zien op onze website samen met diverse interviews van DSG Live - stream, www.hetdrentsschildersgenootschap.nl.

De expositie is te zien t/m 26 juni.

Lees minder

Links

Data en tijden

donderdag 6 mei 2021 t/m zaterdag 26 juni 2021

maandag : 13:00-18:00
dinsdag : 9:30-18:00
woensdag : 9:30-18:00
donderdag : 9:30-18:00
vrijdag : 9:30-21:00
zaterdag : 9:30-17:30

Toelichting: koopzondagen van 13-17 u

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Galerie DSG (woonetage Warenhuis Vanderveen Assen)
Koopmansplein 16
9401 EL ASSEN

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader