Vers van de pers

3 oktober t/m 28 november, VRIJDAG Walstraat in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Op 3 oktpber t/m 14 november is het werk te bewonderen van de grafiekcursisten van VRIJDAG. De cursisten krijgen les in o.a. houdrukken van kunstenaar-docenten Marjolein Terwindt, Pol Taverne en Eline Stalman. De tentoonstelling ‘Vers van de pers’ is onderdeel van de landelijke driejaarlijkse kunstm...

Lees meer

Op 3 oktpber t/m 14 november is het werk te bewonderen van de grafiekcursisten van VRIJDAG. De cursisten krijgen les in o.a. houdrukken van kunstenaar-docenten Marjolein Terwindt, Pol Taverne en Eline Stalman. De tentoonstelling ‘Vers van de pers’ is onderdeel van de landelijke driejaarlijkse kunstmanifestatie Grafiek22 met als thema ‘ontmoeten’. De tentoonstelling is gratis toegankelijk. Wie of wat ga jij zien en ontmoeten?

Gratis tentoonstelling drukkunst
Het thema van deze 4e landelijke grafiek triënnale, die drie maanden duurt is ‘ontmoeten’. Tijdens de landelijke grafiekmaanden zijn de gangen en trappenhal van het VRIJDAG-pand aan de Walstraat omgetoverd tot een expositieruimte met prenten die in de grafiekwerkplaats zijn gemaakt. Houtdrukken, zeefdrukken, etsen, blauwdrukken, linosneden, materiaaldrukken, alle technieken worden getoond. De drukkers zijn cursisten van VRIJDAG, sommigen zeer ervaren in hun techniek en anderen net begonnen. Er is dan ook zoveel te zien dat de werken gedurende de tentoonstelling af en toe gewisseld worden.

Openingstijden tentoonstelling
Geïnteresseerden zijn welkom van maandag t/m zaterdag tussen 09:00-17:00 uur. Toegang is gratis. Wil je zelf experimenteren met druktechnieken? Schrijf je dan in voor ééndaagse workshop Houtdrukken voor beginners.

Kennismakings-zondag: ééndaagse workshop Houtdrukken
Wil je weten hoe dat drukken in zijn werk gaat? Dan ben je van harte welkom om tijdens de kennismakings-zondag zelf de handen uit de mouwen te steken. Op deze dag kun je aan de slag en na een dag lekker doorwerken ga je naar huis met je eigen stapeltje prenten. Deelname is vanaf 15 jaar. Ben je jonger dan 15 jaar dan ben je welkom onder begeleiding van een volwassene.

Houtdrukken voor beginners
Datum: 27 november 10:00-15:30
Locatie: VRIJDAG Walstraat 34, 9711 VS, Groningen
Prijs: €65,-

Lees minder

Links

Data en tijden

za 8 oktober 2022 : 9:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

VRIJDAG Walstraat
Walstraat 34
9711 VS GRONINGEN
050 3051400
www.bijvrijdag.nl
receptie@bijvrijdag.nl

gratis