Vismigratiedag

21 mei, Nieuwe Statenzijl Schutsluis in DRIEBORG

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Kom alles te weten over de vismigratie! Sommige vissen zwemmen van zout naar zoet water en andersom. Dat noemen we migreren. Wat wij eraan doen om de vissen dit mogelijk te maken, laten we zien tijdens de vismigratiedag op zaterdag 21 mei. Dan openen we de deuren van onze sluis bij Nieuwe Statenzi...

Lees meer

Kom alles te weten over de vismigratie!

Sommige vissen zwemmen van zout naar zoet water en andersom. Dat noemen we migreren. Wat wij eraan doen om de vissen dit mogelijk te maken, laten we zien tijdens de vismigratiedag op zaterdag 21 mei. Dan openen we de deuren van onze sluis bij Nieuwe Statenzijl en is iedereen van harte welkom tussen 11.00 en 16.00 uur.

Van alles te doen
Nu de vistrek in volle gang is, laten we graag zien wat wij doen voor de vissen. Er is op de vismigratiedag van alles te doen en te zien bij de sluis, waar zout en zoet water elkaar ontmoeten. Zo vertellen we hoe we onderzoek doen naar de verschillende vissoorten, laten we de aalgoot zien en is de sluis vanbinnen te bezichtigen. Ook zijn er tochtjes over het water met kano en boot voor een optimale beleving.

Onthulling kunstwerk
Het leven van de vis speelt zich af onder water. Dit is normaal niet te zien. Om ook buiten deze dag op deze plek duidelijk te maken hoe de vis hier beweegt, is het leven van de vis in beschilderingen weergegeven. Tijdens de vismigratiedag onthullen burgemeester Cora-Yfke Sikkema van de gemeente Oldambt en dijkgraaf Geert-Jan ten Brink van Waterschap Hunze en Aa's de beschilderingen samen met leerlingen van OBS Drieborg. Zij kregen onlangs een waterles en weten nu alles over de vissen in de Westerwoldse Aa en de Dollard. De onthulling staat gepland voor 14.45 uur in de middag. Op dat moment zijn ook de langeafstand wandelaars vanuit Wedde gefinisht in Nieuwe Statenzijl. Zij wandelen 27 kilometer langs dezelfde weg die ook de vissen afleggen om terug naar zee te zwemmen.

Shantykoor Störmwind
De hele dag wordt muzikaal omlijst door het shantykoor Störmwind. Shanties zijn van oorsprong ritmische werkliederen tijdens de zeilvaart. Ze waren bedoeld om het zware en vaak eentonige werk aan boord gemakkelijker en aangenamer te maken. De liedjes vertellen verhalen over het leven op zee, de avonturen die ze beleefden en het thuisfront dat ze missen.

We ontmoeten u graag in Nieuwe Statenzijl op zaterdag 21 mei tussen 11.00 en 16.00 uur!

Met om 14:45 uur de openingshandeling van de beschilderingen van de sluis en de aalgoot.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 21 mei 2022 : 11:00 - 16:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Nieuwe Statenzijl Schutsluis
Nieuw Statenzijl 17
9688 TN DRIEBORG

gratis