Vleermuizen in Driezum

8 juli, Rinsma State in DRIEZUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

IVN Natuureducatie houdt altijd excursies over diverse onderwerpen. Een heel bijzondere excursie is deze in Driezum over “Nachtleven”. Tijdens de tocht over Rinsma State hoort en ziet u vleermuizen. Zij zijn dan op zoek naar insecten. Ze horen bij elkaar, want de ene is voedsel voor de andere. Vleer...

Lees meer

IVN Natuureducatie houdt altijd excursies over diverse onderwerpen. Een heel bijzondere excursie is deze in Driezum over “Nachtleven”. Tijdens de tocht over Rinsma State hoort en ziet u vleermuizen. Zij zijn dan op zoek naar insecten. Ze horen bij elkaar, want de ene is voedsel voor de andere. Vleermuizen kunnen per nacht zo'n vijf gram insecten opeten en dat zijn er bij elkaar heel veel! Maar er blijven altijd genoeg vlinders over, want de slimmeriken overleven het wel.

De vleermuizen worden opgezocht met behulp van een batdetector. Daarmee kunnen de onhoorbare geluiden van de diverse soorten vleermuizen herkend worden. Waarschijnlijk zullen we vier soorten tegenkomen, waaronder de dwergvleermuis en de meervleermuis.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 8 juli 2022 : 22:15 - 23:45

Prijzen

Volwassenen : € 4.00
Kinderen : Gratis (t/m 12 jaar)

Toelichting: leden gratis.

Waar is het?

Rinsma State
Van Sytzemawei 30
9114 RW DRIEZUM

€ 4,00