Vocaal Ensemble A Capelli en Christa Emmerink

18 december, Margarethakerk (NH kerk) in NORG

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Het vocaal ensemble A Capelli uit Groningen onderscheidt zich door zijn verrassende programmering. Het accent zal vooral liggen op liederen uit de 19e en 20ste eeuw van Franse componisten zoals Cesar Franck en Poulenc en carols van Engelse componisten als Benjamin Britten en Gustav Holst. Enkele li...

Lees meer

Het vocaal ensemble A Capelli uit Groningen onderscheidt zich door zijn verrassende programmering. Het accent zal vooral liggen op liederen uit de 19e en 20ste eeuw van Franse componisten zoals Cesar Franck en Poulenc en carols van Engelse componisten als Benjamin Britten en Gustav Holst. Enkele liederen worden begeleid door de harpiste Christa Emmerink.

David van Roijen is oprichter en dirigent van Vocaal Ensemble A Capelli, dat in 2010 het 53e Zang- en Muziekfestival van Schiermonnikoog won. In 2011 behaalde het koor op het Internationales Chorfestival in Wernigerode (D) een Goldenes Diplom. In 2014 vierde het koor zijn eerste lustrum met een uitvoering van de Ode for the Birthday of Queen Anne van Händel, én een daarop geïnspireerde opdrachtscompositie van componist Chiel Busscher en tekstdichter Joost Oomen. In de passietijd van 2015 voerde A Capelli de Via Crucis van Liszt uit. Het koor werkt graag met thematische programma’s waar muziek uit verschillende stijlperioden samenkomt, zoals muziek uit de stad Leipzig, poëzie over de liefde of de menselijke zoektocht naar verlossing en geluk.

David ontdekte zijn liefde voor koormuziek zo’n vijftien jaar geleden als zanger bij studentenkoor Gica. Inmiddels is hij al weer zes jaar dirigent van dat koor en voerde hij met hen diverse thematische programma’s uit, en grotere projecten met werk van Händel (Coronation Anthems), Fauré (Requiem), Haydn (Kleine Orgelmesse) en Dvorak (Mis in D). Voor het tiende lustrum (2016) met Gica stond Händels Messiah op het programma.

David is ook dirigent van het Vocaal Ensemble Leeuwarden en vrouwenensemble La Fiamma. Verder organiseert hij diverse zangprojecten in Noord-Nederland.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 18 december 2022 : 15:00 - 16:30

Prijzen

Volwassenen : € 17.50
Kinderen : € 10.00 (t/m 18 jaar)
CJP : € 10.00

Waar is het?

Margarethakerk (NH kerk)
Brink 2
9331 AB NORG
www.margarethakerknorg.nl

€ 17,50