Vocaal Ensemble Leeuwarden - Lânskip, leafde en libbensfreugde

26 november, Agneskerk in GOUTUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Klassiek. De schoonheid van de liefde en de schoonheid van de natuur zijn door de eeuwen heen vaak bezongen. Maar wat als de liefde niet leidt tot levensvreugde? Rondom de thema’s Lânskip, Leafde en Libbensfreugde heeft het Vocaal Ensemble Leeuwarden een interessant concert samengesteld met lieder...

Lees meer

Klassiek.

De schoonheid van de liefde en de schoonheid van de natuur zijn door de eeuwen heen vaak bezongen. Maar wat als de liefde niet leidt tot levensvreugde?

Rondom de thema’s Lânskip, Leafde en Libbensfreugde heeft het Vocaal Ensemble Leeuwarden een interessant concert samengesteld met liederen in het Frans, in het Italiaans en in het Fries.

Friestalige teksten over de liefde zijn door Jaques Vredeman (1563 – 1621) op muziek gezet. Het zijn teksten die we nu plat en schunnig vinden. Ook Orlando di Lasso en Pierre Certon schreven chansons met weinig verheffende teksten. Hierin gaan levensvreugde en liefde samen. Echter in het madrigaal O Prima Vera beschrijft Giaches de Wert (1535 -1596) een onbereikbare verheven liefde. De lente breekt aan maar die kan zijn gestorven geliefde niet meer meemaken.

Als de lente aanbreekt in de ‘Jiergong’ van Frank van Nimwegen (1961) spat de levensvreugde er juist van af. Frank van Nimwegen verzamelde Friese poëzie over jaargetijden, waarin de sfeer van het landschap ook in de muziek weerklinkt.

Obe Postma, de bekende Friese dichter van de 20e eeuw, was gefascineerd door het Fryske Lânskip en het plattelandsleven van Friesland. Drie van zijn werken zijn op muziek gezet door Peter Visser (1939), die als eregast op het concert aanwezig zal zijn.
Het koor wordt begeleid door Jan van Liere – piano en Annemarie van der Reijden – dwarsfluit en staat onder leiding van dirigent David van Roijen.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 26 november 2022 : 20:00 - 21:30

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Toelichting: vrijwillige bijdrage na afloop.

Waar is het?

Agneskerk
Buorren 23
9084 BB GOUTUM