Vocaal Ensemble Leeuwarden

9 oktober, St. Magnuskerk in AMELAND HOLLUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Sinds eind augustus repeteert het Vocaal Ensemble Leeuwarden weer volop! Koren willen natuurlijk graag uitvoeringen geven, daarin verschilt het Vocaal Ensemble Leeuwarden niet van andere koren. Na een gedwongen pauze van bijna 2 jaar grijpen we de gelegenheid om een concert te geven daarom met beid...

Lees meer

Sinds eind augustus repeteert het Vocaal Ensemble Leeuwarden weer volop!

Koren willen natuurlijk graag uitvoeringen geven, daarin verschilt het Vocaal Ensemble Leeuwarden niet van andere koren. Na een gedwongen pauze van bijna 2 jaar grijpen we de gelegenheid om een concert te geven daarom met beide handen aan!

Voor 9 oktober stond op Ameland het korenfestival ‘Frisia Cantat’ op het programma. Helaas heeft de organisatie zich genoodzaakt gezien het festival niet door te laten gaan. Maar: wat met veel koren niet kan, kan met één koor wel! En aangezien de leden van ons koor zaterdag 9 oktober toch al in hun agenda hadden gereserveerd en ook omdat we ons er al op hadden verheugd naar Ameland te gaan……….

Kortom, op zaterdag 9 oktober zingen we in de Sint-Magnuskerk in Hollum.

De toegang is gratis. Maar mocht u na afloop een bijdrage in de kosten willen geven dan kan dat natuurlijk. We zullen ons best doen……

We brengen een programma dat bijna helemaal bestaat uit werk van Engelse componisten. We zingen stukken van William Byrd, John Dowland, Orlando Gibbons en Thomas Morley. Componisten die hun werk in het laatste kwart van de 16e en het 1e kwart van de 17e eeuw componeerden.

We maken dan een sprong naar het laatste kwart van de 19e eeuw met mooie werken van Charles Villiers Stanford, Ralph Vaughan Williams en Edward Elgar. Last but not least staat er muziek op het programma van de (bijna)-eigentijdse Benjamin Britten. Bijna-eigentijds is ook een stuk van de enige vreemde eend in de bijt, De Nederlander Jurriaan Andriessen. Maar zijn lied ‘The Three Fishers’ over mannen die hun leven op zee wagen valt in een programma dat op Ameland wordt uitgevoerd qua onderwerp zeker niet ‘uit de toon’.

En als verrassing: onze dirigent heeft een aantal liederen uitgezocht die we samen met u, hooggeëerd publiek, kunnen zingen. We hopen er met u een aangename middag van te maken.

Van harte welkom op zaterdag 9 oktober in de Sint-Magnuskerk

Lees minder

Links

Data en tijden

za 9 oktober 2021 : 15:30 - 16:30

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Toelichting: collecte bij uitgang.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

St. Magnuskerk
Oosterlaan 2
9161 AC AMELAND HOLLUM

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader