Vocalibre zingt Bach

10 juli, Ontmoetingskerk in BEETSTERZWAAG

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Johann Sebastian Bach heeft voor koor behalve koralen, passies en cantates ook 6 motetten geschreven. Een motet is een geestelijke tekst op een niet liturgische geestelijke melodie. Jesu, meine Freude (BWV 227) is één van deze motetten. Jesu meine Freude is een vijfstemmig werk bestaande uit 11 del...

Lees meer

Johann Sebastian Bach heeft voor koor behalve koralen, passies en cantates ook 6 motetten geschreven. Een motet is een geestelijke tekst op een niet liturgische geestelijke melodie. Jesu, meine Freude (BWV 227) is één van deze motetten.

Jesu meine Freude is een vijfstemmig werk bestaande uit 11 delen en werd voor het eerst uitgevoerd in 1723. Het centrale thema van dit motet wordt in deel 6 (inderdaad, het middelste deel) uitgewerkt in de koorfuga ‘Ihr aber seid nicht fleischlich sondern geistlich’.

Vocalibre heeft het werk opgenomen in het repertoire en op 10 juli aanstaande wordt het uitgevoerd in een cantatedienst in de Ontmoetingskerk van Beetsterzwaag.

Jochem Schuurman begeleidt het koor op een kistorgel in barokstemming. Naast het motet zingt het koor psalmen uit het oude Duitse Beckerpsalter met harmonisaties van Heinrich Schütz. Hij was de meest betekenisvolle Duitse componist uit de Barok vóór Bach

Het werk ontleent zijn titel aan een hymne van Johann Franck, geschreven rond 1650. Bach laat de coupletten van het koraal afwisselen met passages uit de brief van Paulus aan de Romeinen.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 10 juli 2022 : 19:00 - 20:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Ontmoetingskerk
Achter de Hiemen 41
9244 BP BEETSTERZWAAG