Voices of Women - Wandelconcert

1 december, Diverse locaties in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Op donderdag 1 december vindt het Voices of Women Wandelconcert plaats: drie concerten op twee locaties in de stad Groningen, met muziek die is geschreven door vrouwen en wordt uitgevoerd door vrouwen. Keldercafé Merlot Het eerste optreden, getiteld The Trail of The Wolf, vindt plaats in Keldercafé...

Lees meer

Op donderdag 1 december vindt het Voices of Women Wandelconcert plaats: drie concerten op twee locaties in de stad Groningen, met muziek die is geschreven door vrouwen en wordt uitgevoerd door vrouwen.

Keldercafé Merlot
Het eerste optreden, getiteld The Trail of The Wolf, vindt plaats in Keldercafé Merlot aan de Oosterstraat en wordt uitgevoerd door zangeres Renske de Boer en saxofoniste Gabija Bartulyte. Dit optreden begint om 19:30 uur en duurt ongeveer 45 minuten.

Akerk
Na het eerste concert volgt een wandeling door de binnenstad van Groningen naar de Akerk aan het Akerkhof. Om 20:30 uur begint hier de voorstelling 40 Ways of Being (a Woman), uitgevoerd door Andrea Guterres, cellist Wilma Pistorius, zangeres Viola Blache en organist Elisabeth Hubmann.

De avond wordt afgesloten met het optreden Into the Unknown: Duets for Mezzo Sopranos, uitgevoerd door mezzosopranen Lena Haselmann en Bettina Smith, begeleid door Lise K. Meling op klavecimbel.

Aanmelden en toegangsprijs
U kunt zich aanmelden voor de beide locaties of kiezen voor een van beide locaties. Woont u alleen het concert in Keldercafé Merlot bij, dan is de toegang gratis. Voor de concerten in de A-Kerk geldt een toegangsprijs van €10,-, die contant aan de deur betaald kan worden, of via een QR betaallink. Aanmelden voor de optredens kan via dit formulier.

Voices of Women
Het concert wordt georganiseerd door het onderzoeksproject Voices of Women, een initiatief van onderzoekers van verschillende Europese universiteiten waaronder de RUG, dat tot doel heeft de stemmen van vrouwelijke musici te laten horen en hun hun plek in de canon te geven. Op 1 en 2 december vindt in Groningen de eerste conferentie van het project plaats, getiteld Voices of Women: Materialities, Cultural Transfer and Musical Authorship.

Lees minder

Links

Data en tijden

do 1 december 2022 : 19:30

Prijzen

Volwassenen : € 10.00

Waar is het?

Diverse locaties

9711 JB GRONINGEN

€ 10,00