Volle maan wandeling

5 oktober in Buitencentrum Boomkroonpad in DROUWEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Op donderdag 5 oktober a.s. is het vollemaan. Vollemaan blijft een bijzonder natuurverschijnsel. En Staatsbosbeheer maakt die beleef baar voor jou.

Tijdens deze mystieke avond kun je bij Buitencentrum Boomkroonpad een bijzondere wandeling maken. Samen met een gids dwaal je door de in stilte gehulde bossen en over door de maan verlichte velden. Al je zintuigen staan op scherp. Een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin.

Onder begeleiding van een gids van Staatsbosbeheer maak je een spannende tocht door de bossen en over de heide van het Drouwenerveld. Je loopt door verschillende soorten bos en wordt af en toe via smalle paadjes dwars door het bos geleid. Verder loop je langs grafheuvels, oude keienwegen en over de stille heide.

Eerst nog in de schemer, maar langzaam wordt het steeds donkerder in het bos, nog iets verlicht door de volle maneschijn!
Wellicht hoor en zie je uilen, vleermuizen of andere nachtdieren, die na het ondergaan van de zon actief worden en hun voedsel zoeken. Tijdens de tocht zetten we onze zintuigen op scherp, in de nacht hebben we immers al onze zintuigen nodig!

De invloed van de maan
Eén nacht per maand staat de aarde precies tussen de zon en de maan in. Vanaf de aarde is nu de door zonlicht weerkaatste zijde van de maan helemaal te zien: het is volle maan. Volle maan heeft invloed op de natuur. Zo zijn de getijden van zee op dat moment het sterkst. Maar dit maandelijkse natuurverschijnsel spreekt ook tot de verbeelding. Al eeuwenlang doen volksverhalen de ronde, over weerwolven, bij maanlicht huilende wolven en ronddolende witte wieven...

De wandeling is geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar.

Opgave: www.staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad.

Links

www.staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad

Data en tijden

do 5 oktober 2017 : 19:30 - 21:30

Prijzen

Volwassen : € 7.50
Kinderen : € 5.00
65 plus : € 7.50
CJP : € 7.50

Toelichting: Kinderprijs geldig vanaf 4 t/m 12 jaar. Kinderen tot 4 jaar gratis.

Waar is het?

Buitencentrum Boomkroonpad
Steenhopenweg 4
9533 PN DROUWEN
0592 377305
www.staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad
boomkroonpad@staatsbosbeheer.nl

€ 7,50

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen