Voor de zomer

1 juni t/m 20 juni, Galerie Bo Lumen in FINSTERWOLDE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Maartje Strik (schilderijen), Sabine Liedtke (tekeningen) en Gjalt Blaauw (beelden). Maartje Strik (Abcoude) is schilder en tekenaar. Ze maakt fantasieportretten van figuren die drager zijn van een idee, een emotie. In haar werk lopen fantasie en werkelijkheid door elkaar, niet gestuurd, maar asso...

Lees meer

Maartje Strik (schilderijen), Sabine Liedtke (tekeningen) en Gjalt Blaauw (beelden).

Maartje Strik (Abcoude) is schilder en tekenaar. Ze maakt fantasieportretten van figuren die drager zijn van een idee, een emotie. In haar werk lopen fantasie en werkelijkheid door elkaar, niet gestuurd, maar associatief ontstaan op het doek en het papier.?De natuur speelt een grote rol: organische vormen en structuren worden verbonden met mensfiguren, landschappen, flora en fauna.

Sabine Liedtke (Drachten) verbeeldt haar gedachten in tekeningen. Het gebruikte materiaal is voornamelijk potlood op papier en soms een combinatie van teken- en schildermateriaal, fotografie, grafiek en/of keramiek. De tekeningen hebben een vertrekpunt in bepaalde onderwerpen zoals de geschiedenis van haar familie en de (Friese)natuur. Ze kiest zorgvuldig figuratieve en abstracte vormen als beeldtaal, maar deze laten niet meteen zien welke gedachten eronder schuilgaan.

De beelden van Gjalt Blaauw (Groningen) zijn van staal, geverfd in vrolijke kleuren of roodbruin geroest, en steen.?Zijn werk kenmerkt zich door heldere vormen en een poëtische speelsheid. Ondanks de zwaarte en vastheid van het materiaal ademen de sculpturen een en al lichtheid. Soms lijken ze te wapperen als een vaandel of te flakkeren als een vlam. Veel van zijn werken bestaan uit twee lossen elementen in een op het oog nogal wankelende compositie. In het ongekunstelde karakter ligt de aantrekkingskracht van zijn beelden.

De expositie ‘Voor de Zomer’ is voor ons als een prelude, een hoopvol en veelkleurig verlangen naar wat komen gaat. Met deze expositie willen we dit verlangen laten zien met het werk van deze drie kunstenaars: uitgesproken en ingetogen, kleurrijk en sober.

Lees minder

Data en tijden

dinsdag 1 juni 2021 t/m zondag 20 juni 2021

zondag : 11:00-17:00
vrijdag : 11:00-17:00
zaterdag : 11:00-17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Galerie Bo Lumen
Hoofdweg 39
9684 CB FINSTERWOLDE
0651298687
www.bolumen.nl
bea@bolumen.nl

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader