Voorjaars Streekmarkt

21 april in Landgoed Verhildersum in LEENS

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Voorjaars Streekmarkt Verhildersum Leens, de lekkerste en gezelligste markt van het Noorden met lokale lekkernijen en ambachtelijke producten.

Het is weer lente, lekker genieten van de zon én van lekkere gerechten. Laat u inspireren door de vele ambachtelijke lekkernijen en lokale producten. Ontmoet oude bekenden en probeer nieuwe producten van de standhouders.

Op de Streekmarkt Verhildersum kunt u terecht voor allerlei ambachtelijke heerlijkheden. Gemaakt door gedreven en gepassioneerde ondernemers. De standhouders vertellen graag over hun producten en laten u proeven van alle heerlijkheden. Bovendien is eten veel lekkerder als het van een bron komt die je kent. Eten met een verhaal. Ontmoet op deze Streekmarkt de makers en verkopers. Kom proeven, kijken, ruiken en kopen- kortom: kom beleven!

Ambachtelijke biologisch brood, heerlijke worst en boerenkaas, eieren van boerenscharrelkippen, honing, mosterd, chutney’s en kruiden, koolzaadolie en nog veelmeer. Deze keer zijn een paar nieuwe standhouders aanwezig, te weten Keetjes diervoeding, met puur natuurlijk hondenvoer en hondenspeeltjes; Italiaanse koffiebonen van Borbone; Warffumer Klooster komt met gin-tonic marmelade en er is ijs van Froyo2go. En om het voorjaar te vieren is er een stand met vrolijke voorjaarsbloemen en natuurlijk komen nu de lammetjes.

Als extraatje voor de kinderen kan er tussen 13 en 15 uur geknutseld worden.

Trek deze keer wat meer tijd uit voor uw bezoek aan de Streekmarkt en bewonder ook de prachtige expositie Kleurendrift, het land van De Ploeg, dat naar aanleiding van het 100 jarig bestaan van Kunstkring De Ploeg wordt gehouden in het Koetshuis. Kleurrijke schilderijen van schilders van het eerste uur, die het land van De Ploeg tonen.

Naast bekend werk zijn er ook werken die minder bekend of niet eerder getoond zijn. Maar vergeet ook niet een bezoek aan de borg te brengen en de bijzondere tentoonstelling Aan tafel bij…, waarin u letterlijk aan tafel kunt schuiven bij de borgbewoners, het boerengezin en het arbeidersgezin.

U ontdekt de tafelcultuur uit de 19e eeuw. En met mooi lenteweer is het een feestje om een wandeling over het landgoed te maken. In de tuinen beginnen de voorjaarsbloemen te bloeien, de fruitbomen beginnen ook voorzichtig en de vogels zijn aan het nestelen. Nog even en de koeien met hun kalfjes kunnen naar buiten.

Kom genieten van het voorjaar tijdens de Streekmarkt op 21 april.

Links

www.verhildersum.nl

Data en tijden

za 21 april 2018 : 10:00 - 16:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis
Kinderen : Gratis
65 plus : Gratis
CJP : Gratis

Toelichting: de toegang tot het museum en de exposities is niet gratis.

Waar is het?

Landgoed Verhildersum
Wierde 40
9965 TB LEENS

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen