Voorwerpen met een verhaal uit de collectie van het SHC

4 december, Bibliotheek in STADSKANAAL

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Historicus Bert Roossien vertelt het verhaal achter een aantal van de vele voorwerpen die het museum in Stadskanaal bewaart. Activiteit: Presentatie ‘Voorwerpen met een verhaal’ uit de collectie van het SHC door Bert Roossien. Datum: Zondag 4 december 2022 Tijd: Aanvang 14.30 uur...

Lees meer

Historicus Bert Roossien vertelt het verhaal achter een aantal van de vele voorwerpen die het museum in Stadskanaal bewaart.

Activiteit: Presentatie ‘Voorwerpen met een verhaal’ uit de collectie van het SHC door Bert Roossien.
Datum: Zondag 4 december 2022
Tijd: Aanvang 14.30 uur; zaal open vanaf 14.00 uur
Plaats: Bibliotheek Stadskanaal, Continentenlaan 2, 9501 DG Stadskanaal
Entree: € 4,50 euro; donateurs € 1,50 op vertoon van pas

Presentatie over voorwerpen uit de collectie van het SHC

Op zondagmiddag 4 december a.s. geeft Bert Roossien weer een presentatie in het kader van de zondagmiddagactiviteiten van het Streekhistorisch Centrum. Deze keer zal hij vertellen over de vele objecten die in het museum worden bewaard.

Het Streekhistorisch Centrum te Stadskanaal bewaart duizenden voorwerpen die op een of andere manier iets vertellen over de plaatselijke geschiedenis. In het depot bevinden zich wandtegels, bekers, kleding, gereedschap, reclamemateriaal, speelgoed, lesmateriaal van plaatselijke scholen en nog veel meer. Al die objecten worden gefotografeerd en gecatalogiseerd. Uit deze grote verzameling hebben we een keuze gemaakt: deels herkenbare voorwerpen van vroeger (scheerkwast, merklap, leesplankje met letters, petroleumstel) deels dingen die we al heel lang niet meer in ons dagelijks bestaan tegenkomen zoals een kwispedoor en pruimtabak. In veel gevallen zijn het alledaagse objecten van vroeger die nu zeldzaam zijn geworden zoals de kartonnen dozen van modezaken (Zwartsenberg, Oving) waarin de verkochte kleding werd verpakt.
De voorstelling begint om 14.30 uur en de entree bedraagt € 4,50 inclusief consumptie. Donateurs betalen € 1,50 op vertoon van hun pas. Voor meer informatie: 0599-612649 of info@streekhistorischcentrum.nl. Reserveren kan ook via www.streekhistorischcentrum.nl

Bij de foto: Een kleine houten leesplank "Aap, noot, mies" met opschrift: Hoogeveen's leesplankje. Dit leesplankje is afkomstig van de Euroschool aan de Gelderselaan te Stadskanaal (Collectie SHC)

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 4 december 2022 : 14:30 - 16:30

Prijzen

Volwassenen : € 4.50
Kinderen : Gratis (t/m 17 jaar)
CJP : € 1.50

Waar is het?

Bibliotheek
Continentenlaan 2
9501 DG STADSKANAAL
0599 614874
www.mijneigenbibliotheek.nl/stadskanaal
stadskanaal@mijneigenbibliotheek.nl