Vrouw

19 september, Doopsgezinde Kerk in WORKUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Ensemble Rossignol - 'Vrouw'. Van verliefdheid tot ontroostbaar in Barok en Vroeg-romantiek. Met muziek van o.a. Rossi, Purcell, Handel en Heller. Ensemble Rossignol bestaat uit: Alice Gort-Switynk klassiek zang (sopraan) / blokfluiten en Elly van Munster theorbe / romantisch gitaar. Het ensemble ...

Lees meer

Ensemble Rossignol - 'Vrouw'. Van verliefdheid tot ontroostbaar in Barok en Vroeg-romantiek. Met muziek van o.a. Rossi, Purcell, Handel en Heller.

Ensemble Rossignol bestaat uit: Alice Gort-Switynk klassiek zang (sopraan) / blokfluiten en Elly van Munster theorbe / romantisch gitaar. Het ensemble dankt haar naam aan het eerste concert dat zij gaven, met als thema: de virtuoze zang van het Engels Nachtegaeltje. Hun virtuositeit, verfijnde, speelse, inspirerende en muzikale spel, doen denken aan de zang van de nachtegaal. Ensemble Rossignol treedt sinds 1998 regelmatig op door heel Nederland, met zeer gevarieerde concertprogramma’s.

Zij brachten vier CD’s uit: de CD LocLoc, met werken van Pietro Antonio Locatelli en Matthew Locke (in eigen beheer) en de CD Sprong met werken uit de Barok, contrasterend met enkele hedendaagse composities met Jazz-invloed (in eigen beheer). De CD London Love, met werken van Händel en tijdgenoten (onder het label Aliud Records) en in de zomer 2020 verscheen hun CD Vrouw, van verliefd tot ontroostbaar in Barok en vroeg Romantiek. Voor meer informatie zie: https://alicegortswitynk.blogspot.com

Alice Gort-Switynk is werkzaam als docerend en uitvoerend musicus blokfluit en klassiek zang. Zij studeerde blokfluit aan het Conservatorium in Enschede bij Marjolijn van Roon en deed eindexamen in 1996 (DM) en 1999 (UM). Tegelijkertijd studeerde zij muziektherapie en haalde haar diploma in 1998. Later studeerde zij klassiek zang bij Caroline Stam en Francine van der Heijden en behaalde in 2016 haar Bachelor of Music bij de Vakopleiding Muziek (SNVM) in Amsterdam.

Workshops en coaching voor blokfluit ontving zij van docenten als: Liesbeth van Lier, Marion Verbruggen, Bertho Driever, Ita Heijmans en Saskia Coolen. Correpetitie en coaching voor zang ontving zij van: Rebecca Stewart, Marja Reijnders, Andrew Clark, Phyllis Ferwerda en Joost van der Linden.

Met de luitiste Elly van Munster vormt zij ensemble Rossignol en met gitariste Nelleke Boosman duo Alicante. Verder speelde zij samen met musici als: Marit Broekroelofs, Sietze de Vries en Aarnoud de Groen.

Naast podiumkunstenaar is zij een bevlogen muziekpedagoog. Zij geeft les zowel aan kinderen, als jongeren en volwassenen. Ook heeft zij veel ervaring in het leiden van blokfluitensembles en zanggroepen. Zij is muziektherapeut bij Present in Leerdam en Bleskensgraaf.

Elly van Munster studeerde aanvankelijk klassiek gitaar bij Stanley Noordpool aan het Brabants Conservatorium. Vervolgens haalde zij haar doctoraal Spaans aan de Universiteit van Utrecht. Uiteindelijk belandde zij toch weer in de muziek en deed in 1994 Staatsexamen luit.

Behalve als solist treedt zij regelmatig op als begeleider van zangers en instrumentalisten en als continuospeler in ensembles (luit en chitarrone). Zij speelt regelmatig in barokopera’s in Nederland en in Frankrijk, steeds onder leiding van Frédérique Chauvet (Barokopera Amsterdam).

Met de blokfluitiste/zangeres Alice Gort-Switynk vormt zij ensemble Rossignol, met de mezzosopraan Margot Kalse Duo Seraphim, met de sopraan Hilde Van Ruymbeke Duo Rosemont en met de sopraan Valeria Mignaco Duo Van Munster & Mignaco. Ze maakt verder deel uit van Ensemble Corona, dat met name gespecialiseerd is in muziek uit de 16e eeuw. Ze speelt in dit ensemble plectrumluit en 6-korige luit. En ze is lid van Camerata Delft, dat zich voornamelijk toelegt op kamermuziek uit de 17e en 18e eeuw. Samen met de sopraan Sinje Kiel won zij in juni 2002 de eerste prijs en publieksprijs bij het concours voor Oude-muziek ensembles in Berlijn, “Alte Musik-Treff Berlin”, voor hun vertolking van English lute songs.

Naast liederen met luit en chitarrone stelt ze graag programma’s samen met liederen uit de vroeg-Romantiek, van Franz Schubert en tijdgenoten. Zij speelt dan op kopieën van vroeg-19e eeuwse gitaren, gebouwd door Martin de Witte (Den Haag). In 2010 gaf zij in Paramaribo, uitgenodigd door de Surinaamse Gitaristenkring, een solo-concert op de luit voor een groot en enthousiast publiek.

Aanmelden verplicht via mail naar heerbees@ziggo.nl of telefonisch 0515543292

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 19 september 2021 : 15:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : € 12.00

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Doopsgezinde Kerk
Noard 102
8711 AK WORKUM

€ 12,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader