Vrouwen vredesmonumenten

26 juli t/m 30 september, Beeldhouwcentrum Koudum in KOUDUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Overzichtstentoonstelling Herma Bovenkerk. Op 18 juli opent in het Beeldhouwcentrum in het Friese Koudum de overzichtstentoonstelling van beeldhouwer Herma Bovenkerk . Ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van de kunstenaar is in het Beeldhouwcentrum een verstilde binnenruimte gecreerd waarin he...

Lees meer

Overzichtstentoonstelling Herma Bovenkerk.

Op 18 juli opent in het Beeldhouwcentrum in het Friese Koudum de overzichtstentoonstelling van beeldhouwer Herma Bovenkerk .

Ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van de kunstenaar is in het Beeldhouwcentrum een verstilde binnenruimte gecreerd waarin het oeuvre van Bovenkerk maximaal tot z’n recht komt. Het thema dat als een rode draad door werk en leven van de kunstenaar loopt, is de keuze voor vrouwen die lijden, die vechten en steun zoeken bij elkaar. De monumenten die Bovenkerk heeft ontworpen verbeelden niet alleen het verdriet van deze vrouwen, maar ook de hoop en het vertrouwen.

De van oorsprong Amsterdamse kunstenaar richtte bijna dertig jaar geleden het centrum voor beeldhouwkunst op in het Friese dorp en heeft sindsdien zo’n 30 tot 60 leerlingen per week wegwijs gemaakt in de vormentaal.

Bovenkerk over haar werk: ’Prachtig om wat in je kop en je lijf zit over te brengen in materiaal en zo door vorm te vertellen hoe het voor jou is. De ontmoeting tussen de ander en mijzelf, waar niets tussen zit, is mij het meest dierbaar in mijn werk.’

Naast de overzichtstentoonstelling van Bovenkerk is in het beeldhouwcentrum en op het bijbehorende Frieslandplein ook werk te bezichtigen van tijdgenoten van Bovenkerk; waaronder dat van kunstenaar HansHan Roebers en de Groningse beeldhouwer Jon Gardella.

De expositie is tot en met 30 september 2021 te bezichtigen, van donderdag t/m zaterdag van 10 tot 17 uur. Toegang is gratis.

Lees minder

Data en tijden

maandag 26 juli 2021 t/m donderdag 30 september 2021

donderdag : 9:30-17:00
vrijdag : 9:30-17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Beeldhouwcentrum Koudum
Hoofdstraat 4-6
8723 BH KOUDUM
0514 522676
www.beeldhouwcentrum.nl
info@beeldhouwcentrum.nl

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader