Waadhoeke Fietstocht

4 september, Diverse locaties in GEMEENTE WAADHOEKE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Ontdek Waadhoeke vanaf de fiets! Waadhoeke Fietstocht is een nieuw sportief evenement in de gemeente Waadhoeke. Door deel te nemen aan de fietstocht ontdek je al het moois wat de gemeente in Noord-West Friesland te bieden heeft. Waadhoeke Fietstocht is een unieke tocht door het weidse landscha...

Lees meer

Ontdek Waadhoeke vanaf de fiets!

Waadhoeke Fietstocht is een nieuw sportief evenement in de gemeente Waadhoeke. Door deel te nemen aan de fietstocht ontdek je al het moois wat de gemeente in Noord-West Friesland te bieden heeft.

Waadhoeke Fietstocht is een unieke tocht door het weidse landschap van Waadhoeke met speciale aandacht voor culturele- en culinaire elementen uit de regio. Of je nu een toerfietser, een (amateur) wielrenner of sportieve fietser bent, voor iedereen is er een passende afstand. Met drie verschillende routes langs dijken, weilanden, pittoreske dorpen en de stad Franeker komt er een mooie diversiteit aan landschappen voorbij.

Om deel te nemen aan de eerste editie van Waadhoeke Fietstocht, schrijf je je in voor één van de routes 19, 40, 70 of 110 kilometer. Wij ontvangen jou ’s ochtends op het terras bij Grand Café de Doelen met een heerlijk kopje koffie en een heerlijke Franeker Loskop (hazelnoot-schuimgebakje met een vleugje sinaasappel).

Eenmaal op pad rijd je langs prachtige culturele en historische elementen in de gemeente. Denk hierbij aan het monument bij Getswerderzijl, de bunkerstelling van Koehool, de Van Harenskerk in Sint Annaparochie en het Yeb Hettingamuseum in Firdgum.

Elke route passeert de rustpost bij Minicamping en theetuin “Slappeterp” waar je een proeverij met Waadhoekse producten wacht. Midden op het kaats-walhalla, het Sjûkelân, word je aan het eind van de route weer ontvangen met het heerlijke Planeten Pilsje uit Franeker en een uniek hapje uit de Waadhoeke.

Een snel rondje door de gemeente of een heerlijk dagje uit, samen of met het gezin, de keuze is aan jou! De Waadhoeke is klaar om haar pracht te tonen!

Startplaats

Breedeplaats 6
8801 LZ Franeker

Lees minder

Links

€ 7,50

Waadhoeke Fietstocht

4 september, Diverse locaties, gemeente Waadhoeke 110 km
€ 7,50

Waadhoeke Fietstocht

4 september, Diverse locaties, gemeente Waadhoeke, 70 km
€ 7,50

Waadhoeke Fietstocht

4 september, Diverse locaties, gemeente Waadhoeke 40 km
€ 7,50

Waadhoeke Fietstocht

4 september, Diverse locaties, gemeente Waadhoeke 19 km

Data en tijden

za 4 september 2021 : 8:00 - 17:00

Toelichting: tijdsloten 110 km 8.00-9.00; 70 km 9.00-10.00; 40 en 19 km 10.00-11.00 (elk kwartier een tijdslot)

Prijzen

Volwassenen : € 7.50
Kinderen : € 3.50 (t/m 12 jaar)

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

€ 7,50

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader