Wad een Kunst

4 juni, DeGroen! Kunst&Cultuur in DOKKUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Vanaf 2 juni start Route WAD een kunst, een nieuwe kunst route tussen Leeuwarden en Dokkum. De kunst route staat garant voor 60 kilometer aan verschillende disciplines op het platteland, heerlijk voor een dagje uit op de fiets (op de E-bike is de complete route makkelijk te fietsen) maar ook prima t...

Lees meer

Vanaf 2 juni start Route WAD een kunst, een nieuwe kunst route tussen Leeuwarden en Dokkum. De kunst route staat garant voor 60 kilometer aan verschillende disciplines op het platteland, heerlijk voor een dagje uit op de fiets (op de E-bike is de complete route makkelijk te fietsen) maar ook prima te volgen met de auto.

Iedere eerste zaterdag van de maanden juni tot en met september van 10.00 tot 17.00 uur zult u kennis maken met 10 kunstenaars die hun passie graag met u wilt delen en rondleiden langs hun eigenzinnige kunstwerken.

Keramiek, glaskunst, mozaiek, Friese landschappen, portretschilderijen, air brush en beeldhouwkunst, de moeite waard om er een gezellige dag van te maken. Outdoor Mozaiek Gallery heeft ook een koffietuin waar u even kunt uitrusten met een kop koffie of thee en waar het heerlijk vertoeven is.

De route strekt zich uit langs de Waddenzeegebied en loopt van Stiens Lammert Bakker, Hijum Wopke van der Heide, Alde Leie Hein Kocken, Hallum Yvonne van Huizen, Ferwert Liesbeth Sijtsma, Genum Hiltje de Boer, Holwerd Nel Zandbergen, Wierum Walter Luyks naar Dokkum Hepie de Haan en Tjitske Dijkstra.

Yvonne van Huizen, deelnemer van de kunst route, is 70 jaar en komt van oorsprong uit Amsterdam maar woont al 22 jaar in Hallum op het platteland met uitzicht op de zeedijk waar zij ook haar atelier heeft. Vanaf december 2021 heeft zij haar atelier zo ingericht dat ze ook workshops kan geven. Ze is al langer met glaskunst bezig en heel herkenbaar voor Yvonne zijn de prachtige kleuren die ze gebruikt. Haar passie is ontstaan tijdens een workshop en is er sindsdien niet meer mee gestopt .Ook voor grotere opdrachten kunt u bij haar terecht. Op haar website kunt u haar glaskunst bewonderen. www.glasatelierdeobsidiaan.nl

Op www.routewadeenkunst.nl kunt u de routekaart downloden en is verkrijgbaar bij de alle deelnemende kunstenaars.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 4 juni 2022 : 10:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

DeGroen! Kunst&Cultuur
Van Kleffenstraat 5
9101 CL DOKKUM
06 37226236

gratis