Wad een Kunst

2 juli, DeGroen! Kunst&Cultuur in DOKKUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Kunstroute van 60 km langs 10 kunstenaars, zie routewadeenkunst.nl. Route Wad een kunst is een kunstroute die loopt vanaf Stiens tot en met Dokkum. De 10 kunstenaars, waarvan er 8 u in huislijke sferen zullen ontvangen, vertellen u graag over hun kunstwerken. Van klei, glas, mozaiek, paint-brush, ...

Lees meer

Kunstroute van 60 km langs 10 kunstenaars, zie routewadeenkunst.nl.

Route Wad een kunst is een kunstroute die loopt vanaf Stiens tot en met Dokkum.

De 10 kunstenaars, waarvan er 8 u in huislijke sferen zullen ontvangen, vertellen u graag over hun kunstwerken. Van klei, glas, mozaiek, paint-brush, beeldhouwen, en schilderkunst in verschillende disciplines zult u op de route tegenkomen. Iedere eerste zaterdag van de maanden juni tot en met oktober van 10.00 tot 17.00 uur kunt u de route bekijken. Zowel in de auto of op de fiets is het genieten van de weidse landschappen. De kunstroute ligt langs het Werelderfgoed de Waddenkust.

Voor de routekaart of eventueel meer informatie kunt u terecht op www.routewadeenkunst.nl ook bij de desbetreffende deelnemers liggen de routekaarten voor u klaar.

In Stiens treft u pottenbakker Lammert Sjoerd Bakker. In de garage wat nu zijn atelier is heeft hij veel van zijn werken staan. Hijum waar Wopke van der Heide, kunst schilder, u alles over zijn kunstwerken kunt vertellen. Oude Lije waar Hein Kocken zijn portretschiderijen exposeert. In Hallum ziet u het kleurrijke glaswerk van Yvonne van Huizen. Voor een koffie moment kunt u in Ferwert waar Liesbeth Sijtsma een mozaiek galerie heeft een rust pauze kunt nemen. Ginnum, Hiltje de Boer heeft zich het paint-brush eigen gemaakt en het resultaat mag er zijn. Van Ginnum naar Holwerd waar Nel zandbergen een glasatelier heeft en van Holwerd naar Wierum waar Walter Luyks niet alleen glaskunst maar ook glas in lood kunstwerken maakt. Van Wierum naar Dokkum.

Beeldhouwster Hepie de Haan is geen onbekende in het waddengebied. In haar atelier in Dokkum werkt Hepie de Haan met een eindeloos geduld en gevoel voor vormgeving aan beelden die gemaakt zijn van natuursteen. Het ruwe materiaal wordt gehouwen tot een lijnenspel met vloeiende bewegingen. Bij het ontstaan van de vorm speelt emotie altijd een belangrijke rol die Hepie op intuïtief manier omzet in vorm. Dit leid tot figuratieve en of abstracte beelden die iets teweeg brengt bij de kijker. Deze manier van kijken, voelen en creëren geeft ze dan ook met veel plezier door in haar beeldhouw atelier in Dokkum waar ze cursus en workshops geeft. Mensen beleven er veel plezier aan, naast het creëren geeft het werken in oeroude steen ook een bepaalde rust en ruimte die als heel prettig word ervaren.

Ook Tjitske Dijkstra heeft haar atelier in De Groen in Dokkum. Tjitske Dijkstra is vooral van de sociaal-maatschappelijke kunstprojecten. Ze verzameld o.a. tweedehands borduurwerken en verwerkt ze in o.a. stoelen en banken. De meubel en kunstobjecten plaatst ze het liefst in ruimtes waar veel mensen komen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken (ziekenhuizen bijvoorbeeld). Ook het initiatief om 298.000 origami kraanvogels te verzamelen n.a.v. de ramp met de MH17 komt van haar hand.

Beide kunstenaressen kunt u vinden in het gebouw De Groen in Dokkum.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 2 juli 2022 : 10:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

DeGroen! Kunst&Cultuur
Van Kleffenstraat 5
9101 CL DOKKUM
06 37226236

gratis