Wandelen bij ondergaande zon over de Peazemerlannen

30 juli, Peazemerlanne in PAESENS

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De Peazemerlannen bij de waddenkust is een bijzonder gebied dat verandert met de seizoenen: in de nazomer kleurt het er paars door de lamsoor en elk jaargetijde klinken er andere vogelgeluiden. De oorzaak? In april 1973 woedde er een extreem zware storm in het waddengebied. Het beukende water sloeg ...

Lees meer

De Peazemerlannen bij de waddenkust is een bijzonder gebied dat verandert met de seizoenen: in de nazomer kleurt het er paars door de lamsoor en elk jaargetijde klinken er andere vogelgeluiden. De oorzaak? In april 1973 woedde er een extreem zware storm in het waddengebied. Het beukende water sloeg bij Peasens-Moddergat een gat in de dijk, waardoor de hele buitenste polder overstroomde. De Waddenzee kreeg zo vrij spel, waardoor het gebied in de periode erna geleidelijk opslibde. Dit heeft geleid tot een gevarieerd kwelderlandschap met een grote vogelrijkdom.

Stil is het dan ook nooit in het natuurgebied de Peazemerlannen. In de zomerpolders broeden steltlopers zoals scholekster, kievit, tureluur en kluut. De strandjes die bij de doorgebroken dijk zijn ontstaan bieden een goede broedplaats aan de bontbek- en strandplevier. Verder broeden op de kwelder bergeend, graspieper, rietgors en gele kwikstaart.

Onze natuurgids neemt je graag mee om dit allemaal zelf te ontdekken. Ga mee in het verhaal van de waddennatuur. Leer over het ontstaan van het gebied en de bijzondere vogels en planten die er voorkomen.

Interesse?
Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaand formulier. Bij vragen, bel 0511 – 53 96 18 (alleen mogelijk tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen).

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 30 juli 2021 : 19:00 - 21:30

Prijzen

Volwassenen : € 4.00
Kinderen : € 2.00 (t/m 12 jaar)

Toelichting: voor leden gratis.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Peazemerlanne
Lytse Wei
9136 DH PAESENS

€ 4,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader