Wandelen op de grens van zomer en herfst vlakbij Holwerd

1 oktober, Veerhaven in HOLWERD

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De herfst is in aantocht op de polder. De grote aantallen vogels zijn langzaam verdwenen en maken plaats voor een prachtig kleurpalet aan natuur. De kwelder in bloei laat prachtig de grens van zomer naar herfst zien. Pak je laarzen uit de kast en stap mee over deze prachtige kleurpracht. Onze natuu...

Lees meer

De herfst is in aantocht op de polder. De grote aantallen vogels zijn langzaam verdwenen en maken plaats voor een prachtig kleurpalet aan natuur. De kwelder in bloei laat prachtig de grens van zomer naar herfst zien.

Pak je laarzen uit de kast en stap mee over deze prachtige kleurpracht. Onze natuurgids vertelt je graag wat we onderweg tegenkomen. En misschien zijn de grote groepen ganzen ook alweer onderweg hier naar toe. Ze zijn op doortrek en komen graag bij Holwert-west bijtanken (oftewel foerageren en rusten).

Deze polder is een ideale gelegenheid voor vogels om de winter door te komen. Rust, ruimte en voedsel zijn hier in grote hoeveelheden aanwezig wat maakt dat het een paradijs voor zowel vogel als vogelaar is. Van de rotgans verblijft soms een vijfde deel van de wereldpopulatie in dit buitendijkse land, van de brandgans zelfs een derde deel. Holwert-west maakt deel uit van het natuurontwikkelingsgebied Noard-Fryslân Bûtendyks en is vroeger deels ingepolderd geweest en later weer teruggebracht naar een vastelandskwelder. De bijzondere natuur van vastelandskwelders is internationaal zeldzaam, een bezoekje waard dus!

Kledingadvies: Laarzen

Interesse?
Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via www.itfryskegea.nl . Bij vragen, bel 0511 – 53 96 18 (alleen mogelijk tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen).

Lees minder

Links

Data en tijden

za 1 oktober 2022 : 13:30 - 16:00

Prijzen

Volwassenen : € 4.00
Kinderen : € 2.00 (t/m 12 jaar)

Toelichting: leden gratis.

Waar is het?

Veerhaven
Grandijk 2
9151 AE HOLWERD