Wandelen rondom Easterskar en de verbindingszone

1 oktober, Easterskar in ROTSTERHAULE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Excursie It Fryske Gea. In Fryslân liggen de natuurgebieden als een soort lappendeken over het landschap, met als nadeel dat sommige van deze gebieden geïsoleerd liggen en het voor dieren en planten lastig is om naar andere gebieden “af te reizen”. ‘It Easterskar’, Rottige Meente en de Braandemeer...

Lees meer

Excursie It Fryske Gea.

In Fryslân liggen de natuurgebieden als een soort lappendeken over het landschap, met als nadeel dat sommige van deze gebieden geïsoleerd liggen en het voor dieren en planten lastig is om naar andere gebieden “af te reizen”.

‘It Easterskar’, Rottige Meente en de Braandemeer zijn voorbeelden van leefgebieden voor o.a. de otter, grote vuurvlinder en ringslang. De Tjonger verbindt deze gebieden en functioneert als een soort ecologische snelweg.
Een laatste horde lag alleen nog tussen de Tjonger en ‘It Easterskar’, maar met de medio maart 2019 gerealiseerd nieuwe verbindingszone is deze barrière verleden tijd.

Ga mee op pad met onze excursieleider en kom om meer te weten over de kwaliteit en kwantiteit van WATER in het laagveenmoeras van het ‘It Easterskar’.

Neem een verrekijker mee, zorg voor warme kleding en draag laarzen of ander waterdicht schoeisel.

Interesse?
Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via www.itfryskegea.nl. Bij vragen, bel 0511 – 53 96 18 (alleen mogelijk tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen).

Lees minder

Links

Data en tijden

za 1 oktober 2022 : 10:00 - 12:30

Prijzen

Volwassenen : € 4.00
Kinderen : € 2.00 (t/m 12 jaar)

Toelichting: leden gratis.

Waar is het?

Easterskar
Liemdyk
8463 TN ROTSTERHAULE