Wandelpool Kuinderbos

10 augustus, Camping Kom Genieten in KUINRE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Het Kuinderbos is het oudste bos van de Noordoostpolder. Er zijn veel bijzondere planten, paddenstoelen, vlinders, roofvogels en roofdieren. Het Kuinderbos is het oudste bos van de Noordoostpolder. In sommige delen van de polder was de veengrond te arm om goed te kunnen boeren. Daarom werd er bos g...

Lees meer

Het Kuinderbos is het oudste bos van de Noordoostpolder. Er zijn veel bijzondere planten, paddenstoelen, vlinders, roofvogels en roofdieren.

Het Kuinderbos is het oudste bos van de Noordoostpolder. In sommige delen van de polder was de veengrond te arm om goed te kunnen boeren. Daarom werd er bos geplant. Het is een afwisselend gebied: het wemelt er van de bijzondere planten, paddenstoelen, vlinders, roofvogels en roofdieren als de boommarter. Rondom de Kuinderplas graast een kudde Welshpony’s en langs de Schansweg een groep IJslandse paarden. U wandelt in dit bos over een gevarieerde route: rechte fietspaden, kronkelende zand- en graspaden en trappen om heuvels te beklimmen. Langs de route zijn hier en daar houtsculpturen te zien zijn waarmee dieren worden uitgebeeld. Verder passeert u meerdere vennen en de Kuinderplas.
Onderweg treft u geen horeca, wel na 6km een observatiehut waar u even tijd kunt nemen voor een pauze.

Wel aanmelden, dit kan via mooisteroutes.nl/wandelpools.

Lees minder

Links

Data en tijden

wo 10 augustus 2022 : 10:30 - 15:30

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Camping Kom Genieten
Kuinderweg 52
8315 PX KUINRE
https://komgenieten.nl

gratis