WArd/waRD | Ann Van den Broek - Ohm

23 februari 2023, Schouwburg De Lawei in DRACHTEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Ann Van den Broek baseerde zich voor ‘Ohm’ uit 2010 op werk van de eigenzinnige Belgische maker Marc Vanrunxt, die sinds de jaren tachtig zijn stempel heeft gedrukt op de performance- en danswereld. Ruim tien jaar voor ‘Ohm’ maakte hij ‘Mijn solo voor Marie (Vernietigd)’. Van Den Broek ging met dit ...

Lees meer

Ann Van den Broek baseerde zich voor ‘Ohm’ uit 2010 op werk van de eigenzinnige Belgische maker Marc Vanrunxt, die sinds de jaren tachtig zijn stempel heeft gedrukt op de performance- en danswereld. Ruim tien jaar voor ‘Ohm’ maakte hij ‘Mijn solo voor Marie (Vernietigd)’. Van Den Broek ging met dit materiaal aan de slag en vond haar eigen vorm, Niek Kortekaas ontwierp een op het origineel geïnspireerd toneelbeeld, Arne Van Dongen maakte nieuwe muziek en Bernie van Velzen stond in voor het lichtontwerp.

Ohm is een term uit de natuurkunde om de elektrische weerstand tussen twee punten te beschrijven. Dat gegeven gebruikte Ann Van den Broek voor haar danscreatie over weerstand, verlies en actie. Ze verbeeldt een eenzame strijd via pompende en doorlopende herhalingen zonder eind. Bewegen wordt langzaam dwangmatig vechten om controle te houden en weerstand te bieden tegen het vluchtige en vergankelijke. Met deze reprise wil de choreograaf reflecteren op de oorspronkelijke voorstelling. Ligt de balans inmiddels ergens anders dan ze het oorspronkelijk bedoelde?

Lees minder

Links

Data en tijden

do 23 februari 2023 : vanaf 20:30

Prijzen

Volwassenen : € 21.00
CJP : € 16.00

Waar is het?

Schouwburg De Lawei
Laweiplein 1
9203 KL DRACHTEN
0512 335050
www.lawei.nl
info@lawei.nl

€ 21,00