Wat Soesto!

3 september, MFC It Harspit in OPPENHUIZEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Wat Soesto!, een voorstelling van Freark Smink, is een indringend portret geschreven over een hedendaagse boer in een bijzondere familie gebaseerd op eigen ervaringen uit het verleden.  `Ik bin in boeresoan. Myn pake wie boer, myn heit wie boer en ik bin it. Dêr bin ik grutsk op. Niks ...

Lees meer

Wat Soesto!, een voorstelling van Freark Smink, is een indringend portret geschreven over een hedendaagse boer in een bijzondere familie gebaseerd op eigen ervaringen uit het verleden. 

`Ik bin in boeresoan. Myn pake wie boer, myn heit wie boer en ik bin it. Dêr bin ik grutsk op. Niks mear, niks minder. Ik ha wolris lêzen dat je as bern je eigen âlders útsykje. As dat sa is, dan ha ik raar yn ’e war west. Myn mem is okee. Dy besiket altyd te skipperjen en hat in hekel oan rúzje.  Mei myn heit is dat oars,’ neffens Frans yn `Wat soesto!’.

Frans, de hoofdpersoon uit `Wat soesto!’ kan zich nog goed herinneren hoe hij als jongen languit in het gras kon liggen en naar de vogels luisterde. Wat was hij trots dat hij een boerenzoon was! Onder de strenge hand van zijn vader leerde Frans zelf boer te worden. Dat was niet altijd even gemakkelijk, al hoezeer zijn moeder hem probeerde te beschermen. Later als zelfstandig boer krijgt Frans te maken met eisen vanuit de overheid en druk vanuit de maatschappij. De ene maatregel na de andere discussie, je zou je gaan schamen dat je veehouder bent. Terwijl zijn moeder op de achtergrond onverstoorbaar haar eigen leven leidt, maakt Frans de balans op. Op de keper beschouwd heeft hij geen perspectief, maar ophouden is evenmin een optie. Wat zou hij dan moeten doen met zijn tijd? Waarom zegt de maatschappij niet duidelijker wat zij van de boeren verwachten, zodat hij eindelijk weer trots kan zijn dat hij boer is?

Onder de regie van Jos Thie speelt Freark Smink zelf de boer en Klaasje Postma zijn moeder. Na ‘De Emigrant’, ‘Feteranen’ en ‘It wie op in Simmerjûn’ is hiermee opnieuw een bijzondere voorstelling van Pier21 die door de provincie gaat reizen! 

Tekst: Freark Smink
Spel: Freark Smink en Klaasje Postma
Taal voorstelling: Frysk
Regie: Jos Thie
Productie: Pier21
Fotografie: Jan Bensliman
Vormgeving: Okkinga Communicatie

De voorstelling is in het Fries.

VanPlan Bestellijn

Problemen met bestellen? Of liever telefonisch bestellen? Bel dan met 0900 400 1000 (60 ct/min).

Lees minder

Data en tijden

za 3 september 2022 : 20:00

Toelichting: verplaatst vanaf 29 december 2021

Prijzen

Volwassenen : € 23.50

Waar is het?

MFC It Harspit
P. Walmastrjitte 8a
8625 HE OPPENHUIZEN
0515 559666
www.itharspit.nl
evenementen@itharspit.nl

€ 23,50

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen