Waterdiertjes vangen in de Ryptsjerksterpolder

26 juni, Grutte Wielen in RYPTSJERK

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De Ryptsjerksterpolder vind je in natuurgebied De Grutte Wielen, wat op een steenworp afstand van Leeuwarden ligt. Het is een belangrijk vogelgebied dat bestaat uit meertjes, riet- en zeggenmoerassen, natte graslanden en twee eendenkooien. De overgangen van hoge naar lage delen, van zand naar veen...

Lees meer

De Ryptsjerksterpolder vind je in natuurgebied De Grutte Wielen, wat op een steenworp afstand van Leeuwarden ligt.

Het is een belangrijk vogelgebied dat bestaat uit meertjes, riet- en zeggenmoerassen, natte graslanden en twee eendenkooien. De overgangen van hoge naar lage delen, van zand naar veen en van land naar water zorgen voor veel afwisseling. In dit gebied grazen Exmoorpony’s. Zij zorgen ervoor dat het terrein open en gevarieerd blijft en het gras kort gehouden wordt. Het korte gras en het kleine laagje water dat in bepaalde delen staat, maken het een ideaal gebied voor vogels als kolganzen en smienten. Maar er zijn ook sloten en daarin krioelt het van de waterdiertjes!

Tijdens deze speciale jeugdexcursie neemt onze natuurgids je mee in de wereld van het leven in de sloot. We maken niet alleen kennis met de planten langs de slootkant, maar met schepnet en loep bestuderen we ook alles wat er leeft in de sloot. Ga ook mee op deze ontdekkingstocht in dit waterrijke gebied!

Interesse?
Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via wwwitfryskegea.nl. Bij vragen, bel 0511 – 53 96 18 (alleen mogelijk tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen).

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 26 juni 2022 : 14:00 - 16:00

Prijzen

Kinderen : € 4.00 (t/m 12 jaar)

Toelichting: leden gratis.

Waar is het?

Grutte Wielen
Westerdijk 23
9256 HV RYPTSJERK